Kollaa ja Simo Häyhä -museossa on tähän mennessä käynyt kesän aikana yli 3 000 kävijää — Simo Häyhä -simulaattori on herättänyt kiinnostusta museossa

Museo sulki viime viikon päätteeksi ovensa tältä kesältä yksittäisten kävijöiden osalta, mutta ryhmille museo on auki vielä syksyn ajan.

Mari Pajari

Museo on syksyn ajan avoinna ainoastaan ryhmille ennakkotilauksella.
Museo on syksyn ajan avoinna ainoastaan ryhmille ennakkotilauksella.

Miettilän Kollaa ja Simo Häyhä -museon kesäkausi päättyi viime sunnuntaina.

Museo sulki ovensa tältä kesältä yksittäisten kävijöiden osalta, mutta ryhmille museo on auki vielä syksyn ajan. Kävijöitä museossa on tämän kesän aikana on ollut yli 3 000. Viime kesänä kävijöitä oli kokonaisuudessaan yli 4 000.

— Tarkkaa kävijämäärää tältä kesältä ei ole vielä laskettu, ja on vaikea sanoa vielä lopullista määrää. Meillä on vielä isoja ryhmiä tulossa syksyn aikana, Museon toiminnanjohtaja Kari Partanen kertoo.

Hänen mukaansa syksyn aikana museoon on tulossa vielä ainakin kymmenkunta ryhmää, jotka ovat useamman kymmenen ihmisen ryhmiä. Museon väki on kokonaisuudessaan tyytyväinen kesään.

— Kyllä me ollaan tyytyväisiä. Kaikki kävijät ovat selkeästi olleet kiinnostuneita. Ja se mikä on myös hienoa, niin meille on tullut ihan uutta väkeä. Ihmiset ovat nähneet meidän mainoksen Kuutostien varrella, ja tulleet extempore käynnille museoon, Partanen iloitsee.

Museossa on myös saatavilla opastusta kesäaikana sunnuntaisin, sekä muille päiville tilauksesta. Partasen mukaan vapaaehtoisena toimivaan opasrinkiin on myös tänä kesänä saatu uusia innokkaita oppaita.

Simo Häyhä-simulaattori kiinnostaa

Täksi kesäksi museoon tuli uutuutena Simo Häyhä-simulaattori, jossa museon kävijät pääsivät syventymään talvisodan taistelujen maailmaan visuaalisessa maisemassa, jota täydennettiin taistelujen äänillä, lumipuvulla sekä samanlaisella aseella, jota Häyhä käytti.

Simulaattori herätti Partasen mukaan huomiota ja kiinnostusta runsaasti.

— Se on ollut nyt koekäytössä. Simulaattori on tarkoitus saada varsinaiseen käyttöön ensi kesänä heti alusta alkaen. Saadun palautteen perusteella voidaan vielä parannella sitä, hän sanoo.

Ensi kesäksi on hänen mukaansa tulossa myös muita uutuuksia, mutta niistä päätetään vasta myöhemmin, museokauden kokonaan päätyttyä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset