Marja-Liisa Vesterisen eronpyyntö Eksoten hallituksessa: "Syynä on oikeusturvani heikentäminen ja sen mahdollinen vaikutus hallitustyöskentelyyn", perustelee Vesterinen ja kiittää kuluneista vuosista

Hallitus esittää valtuustolle myös uuden puheenjohtajan ja 1. varapuheenjohtajan valitsemista.

Mika Strandén

Marja-Liisa Vesterinen kiittää kuluneista vuosista valtuustolle menevässä eronpyynnössään.Arkistokuva
Marja-Liisa Vesterinen kiittää kuluneista vuosista valtuustolle menevässä eronpyynnössään.Arkistokuva

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) hallituksen puheenjohtajan eronpyyntö käsiteltiin tänään keskiviikkona hallituksen lisälistalla.

Marja-Liisa Vesterisen (sd.) kirje hallitukselle on lyhyt.

– Pyydän eroa Eksoten hallituksen puheenjohtajan tehtävästä. Syynä on oikeusturvani heikkeneminen ja sen mahdollinen vaikutus hallitustyöskentelyyn. Kiitän kuluneista vuosista, kirjoittaa Vesterinen.

Hallitus päätti esittää valtuustolle, että valtuusto myöntää eron Vesteriselle.

Kuntalain mukaan luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Vesterinen oli jättänyt kirjallisen eroilmoituksen maanantaina.

Vesteristä tutkivan valiokunnan työ loppunee

Valtuuston valitsema tilapäinen valiokunta tutkii, nauttiiko Vesterinen valtuuston luottamusta. Vesterisen epäillään toimineen epäasiallisesti ja käyttäneen asemaansa väärin.

Koska Vesterinen päätti itse hakea eroa, valiokunnan toimeksianto päättynee.

Vesterisen väite oikeusturvansa heikkenemisestä liittyy siiihen, että Vesterisen mukaan valiokunnan puheenjohtaja Antti Vilkko (kesk.) oli toimittanut Eksoten hallitukselle vain poliisille jätetyn tutkintapyynnön väitteineen. Sen sijaan Vesterisen vastauksia väitteisiin ei samalla annettu.

Valiokunta oli pyytänyt hallitukselta osaltaan selvitystä Vesteriseen liittyen.

Poliisille jätetyssä tutkintapyynnössä oli 14 eri kohtaa. Poliisi katsoi, ettei niistä missään ollut syytä epäillä rikosta.

Pyydän eroa Eksoten hallituksen puheenjohtajan tehtävästä. — Marja-Liisa Vesterinen

Vesterinen lähetti vastauksensa tammikuussa

Vilkko kertoi Uutisvuokselle, että Vesteriselle olisi tarjoutunut useaan otteeseen mahdollisuuksia tuoda asioita puolustuksekseen.

Vesterinen sanoo, että hän lähetti Vilkolle vastauksensa tammikuun lopulla ja pyysi jakamaan ne valiokunnan jäsenille. Vesterisen mukaan Vilkko oli vastannut, ettei niille ollut vielä tarvetta.

Vilkon mukaan hän oli saanut omaan sähköpostiinsa Vesteriseltä selvityksen tapahtumista. Vilkko kertoo, että hän pyysi Vesteristä toimittamaan sen muiden tapaan virallista reittiä valiokunnan kuulemista varten.

– Sovin Vesterisen kanssa, että hän vastaa viralliseen kuulemiseen. Se on nyt menossa, eikä hän ole vastannut siihen, Vilkko sanoo.

Uudet puheenjohtajat valitaan helmikuun 27. päivä

Hallitus esittää myös, että valtuusto valitsee hallituksen puheenjohtajan ja 1. varapuheenjohtajan.

Tämä sen takia, että Vesterinen eroaa tehtävästään ja ensimmäinen varapuheenjohtaja Jarmo Pulli (kesk.) menehtyi.

Hallitus päätti esittää syvän surunvalittelunsa Jarmo Pullin perheelle.

Uudeksi puheenjohtajaksi valitaan tiettävästi kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.). 1. varapuheenjohtajan paikka taas on sovittu Lappeenrannan keskustaa edustavalle mieshenkilölle.

Valtuusto kokoontuu ylimääräiseen koukoukseen 27. helmikuuta.

Juttua täydennetty 12.2. klo 20.05 Antti Vilkon kommenteilla ja Vesterisen näkemyksellä vastauksen lähettämisestä.

Kommentoidut