Kaakkois-Suomen poliisi on valvonut tänä vuonna lähes 400 henkilön maasta poistumisen — Joutsenon säilöönottoyksikkö on työllistänyt poliisia runsaasti

Tuija Pauhu

Mielenosoittajat estivät poliisin toiminnan Jyväskylässä vastaanottokeskuksessa maanantaina.
Mielenosoittajat estivät poliisin toiminnan Jyväskylässä vastaanottokeskuksessa maanantaina.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos on poistanut tai saattanut Suomesta toiseen valtioon yli 50 kertaa henkilöitä ja valvonut lähes 400 henkilön maasta poistumisen. Kaakkois-Suomen poliisilaitos on osallistunut myös usealle niin sanotulle charter -palautuslennolle Irakiin.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos on antanut tiedoksi kuluneen vuoden aikana turvapaikanhakijoille lähes tuhat maahanmuuttoviraston tekemää päätöstä.

Ulkomaalaisasioissa poliisitoiminnan painospiste on maahanmuuttoviraston tekemien päätösten tiedoksiannoissa, maasta poistamisissa ja ulkomaalaisvalvonnassa.

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksella on tammi-syyskuussa ollut turvapaikanhakijoihin liittyneitä tehtäviä yhteensä noin 1 400. Hälytystehtävien määrä on pysynyt suunnilleen entisellä tasolla.

Turvapaikanhakijoita on ollut kuluneen vuoden aikana epäiltyinä yleisimmin pahoinpitelyrikoksiin, joita oli 39.
Lisäksi heitä on ollut epäiltynä muun muassa laittomiin uhkauksiin, omaisuusrikoksiin, vahingontekoihin ja seksuaalirikoksiin.

Joutsenon säilöönottoyksikkö on työllistänyt poliisia runsaasti. Sen majoituskapasiteetti on ollut lähes täynnä.

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen alueella on tällä hetkellä majoitettuna vajaat 1 400 turvapaikanhakijaa. Uusia turvapaikanhakijoita ei ole tullut viime aikoina suoraan poliisilaitoksen poliisiasemille.

Sen sijaan poliisilaitoksen hoidettavaksi on tullut turvapaikanhakijoita EU:n sisäisenä siirtoina tämän vuoden aikana.

Katso tästä tilasto ulkomaan kansalaisten osuus rikollisuudesta Kaakkois-Suomessa!

Tiina Knaappila

Tiina Knaappila

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut