Imatran kaupunki on purkanut 31 huonokuntoista venekoppia ja kuusi pienempää airokoppia

Hanna Nevalainen/Imatran kaupunki

Osassa venekopeista on ollut saunoja ja betonirakenteita. Niiden purkaminen on teettänyt lisätöitä kaupungille.

Imatran kaupunki on purkanut kuluneen kesän aikana 31 huonokuntoista venekoppia. Puretut kopit ovat olleet Lempukassa, Hosseinlahdella, Malonsalmessa, Leppälahdella ja Patalahdessa.

Purkuun on mennyt myös kuusi pienempää airokoppia.

Työnjohtaja Hanna Nevalainen kertoo kaupungin verkkosivuilla, että kaupunki tuli koppien entisiä omistajia vastaan kampanjahengessä ja tarjoutui hoitamaan purkutyön. Koppien purku olisi kuulunut niiden omistajille.

Kaupungin mukaan jäljellä on enää alle kymmenen purkukuntoista venesuojaa. Osalla koppien omistajista on vuokrarästejä maapohjasta. Kaupunki lähettää heille kirjeet, joissa se muistuttaa vuokrarästien selvittämisvelvoitteista perinnän kanssa.

Jos venekoppeja ei ole kunnostettu toukokuuhun 2018 mennessä, kaupunki lähettää vielä korjauskehotukset ja aloittaa mahdollisen uhkasakkomenettelyn.

Pystyssä olevia, parempikuntoisia venekoppeja on Imatran rannoilla edelleen noin 200.

Käytössä edelleen olevat venekopit tullaan numeroimaan uudelleen vuokrasopimuksen uusimisen yhteydessä, tiedottaa kaupunki.

Minna Mäkinen

Minna Mäkinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat