Imatrallakin toimiva Autokatsastus Oy on nyt lajissaan yksi Suomen suurimmista: Ketju laajentaa toimintaansa mittavalla yrityskaupalla Savoon

Autokatsastus Lappeenrannalla on yrityskaupan jälkeen Kaakkois-Suomessa kaikkiaan 16 katsastusasemaa ja kaksi korjaamoa.

Marleena Liikkanen

Autokatsastus Lappeenrannan yrittäjän Tomi Tavisen mukaan yrityskaupalla haetaan asiakaslähtöisempää katsastuspalvelua.  Arkistokuva.
Autokatsastus Lappeenrannan yrittäjän Tomi Tavisen mukaan yrityskaupalla haetaan asiakaslähtöisempää katsastuspalvelua. Arkistokuva.

Lappeenrantalainen Autokatsastus Oy on ostanut mikkeliläisen katsastusketju E. Valjakka Oy:n. Yrityskaupassa Autokatsastus Lappeenrannasta tulee yksi maan suurimmista katsastusasemaketjuista 16 asemallaan.

Kauppaan kuuluu E. Valjakka-yhtiön liiketoiminta sekä 11 katsastusaseman katsastusliiketoiminta. Ennen kauppaa Autokatsastus Lappeenrannalla oli viisi katsastusasemaa Etelä-Karjalassa sekä kaksi korjaamopistettä Lappeenrannassa ja Joutsenossa.

Autokatsastus Lappeenrannan yrittäjän Tomi Tavisen mukaan kaupalla ei ole välitöntä vaikutusta asemien määrään.

Muutenkin asiat pysyvät asiakkaiden ja henkilökunnan osalta lähes entisellä tolallaan. Henkilökunta siirtyy vanhoina työntekijöinä uuden yrityksen palvelukseen ja katsastusasemien nimet pysyvät entisellään.

Kaupan jälkeen Autokatsastuksessa työskentelee yli 60 ihmistä. Myyjäyhtiön pääomistaja Esa Valjakka jää uuden yrityksen osakkaaksi ja palvelukseen organisoimaan edelleen Savon katsastusliiketoimintoja ainakin kahdeksi vuodeksi.

Tavinen odottaa kaupan tuovan kulusäästöjä.

— Pystymme vaikuttamaan kulurakenteeseen ja aikaan saamaan säästöjä muun muassa henkilökunnan koulutuksessa ja laitehankinnoissa.

Autokatsastus Lappeenranta on perustettu vuonna 2012. Sen yrittäjiä ovat Tavinen ja Keijo Räisänen. Perheyritys E. Valjakka Oy on toiminut vuodesta 1998 lähtien. Yrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos vuonna 2008.

Vuosi neuvoteltiin

Yrityskaupasta neuvoteltiin vuoden verran. Autokatsastus Lappeenranta Oy:llä on ollut Etelä-Karjalassa yli 40 prosentin markkinaosuus. Sillä on katsastusasemat Lappeenrannan lisäksi Imatran Sukkulakadulla sekä Simpeleellä.

E. Valjakka laskee markkinaosuutensa vaihtelevan paikkakunnittain Kuopion 25 prosentin ja Savonlinnan 75 prosentin välillä.

Katsastustoiminnan lisäksi Autokatsastus Lappeenrannalle siirtyvät E. Valjakalta katsastajien koulutusoikeudet sekä uusien ajoneuvojen liikenteeseen hyväksymisessä tarvittavat HC-asiantuntijaoikeudet. Näillä oikeuksilla hyväksytään uusia ajoneuvoja Itä-Suomen asemien lisäksi Jyväskylässä ja Turun talousalueella.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset