Uinti Imatran Titta Myllärinen: "Seuralle uimahallin sijainti ei ole minkään sortin kynnyskysymys" - uimaseurasta tärkeintä on välttää käyttökatko ja saada eri käyttäjäryhmiä hyvin palvelevat tilat

Uinti Imatrassa on tuskastuttu uimahallin ympärillä vellovaan, paikoin kärjistyneeseen keskusteluun. – Vaikuttaa siltä, että erilaiset ryhmät käyttävät uimahallia omien päämääriensä ajamiseen. Olisi syytä pysyttäytyä faktoissa, sanoo Myllärinen.

Minna Mäkinen

Titta Myllärinen on Uinti Imatran johtokunnan jäsen ja kahden uivan lapsen äiti. Hän toivoo, että uimahallikeskustelussa unohdettaisiin vastakkainasettelu ja pitäydyttäisiin faktoissa.
Titta Myllärinen on Uinti Imatran johtokunnan jäsen ja kahden uivan lapsen äiti. Hän toivoo, että uimahallikeskustelussa unohdettaisiin vastakkainasettelu ja pitäydyttäisiin faktoissa.

Uinti Imatraa tuskastuttaa tulevan uimahallin ja urheilutalon ympärillä vellova keskustelu. Uintiseuran mielestä väittely urheilupaikkojen tulevasta sijainnista on vienyt huomion monelta tärkeämmältä asialta.

– Seuralle uimahallin sijainti ei ole ydinasia tai minkään sortin kynnyskysymys. Luotamme siihen, että kaupunki järjestää hallille hyvät kulkuyhteydet, vaikka se olisi kauempanakin, toteaa Uinti Imatran johtokunnan jäsen Titta Myllärinen.

Toiminnoista olisi syytä keskustella

Uinti Imatrasta sijaintia olennasempia asioita ovat uusiin tiloihin tulevat toiminnot sekä käyttökatkolta välttyminen.

– Nyt pitäisi käydä keskustelua itse toiminnasta. Siitä, miksi uimahalli on olemassa, mitä siellä tehdään ja mitä mahdollisuuksia se antaa eri käyttäjäryhmille.

Myllärinen muistuttaa, että Uinti Imatra ei puhu ainoastaan kilpauimarien suulla.

– Meillä on laaja harrastajajoukko uimakoululaisista vesijuoksijoihin.

Käyttökatkoa ei saa tulla

Myllärisen mukaan erityisen harmittavaa on, että keskustelua ei käydä mahdollisesta käyttökatkosta ja sen vaikutuksista.

– Muutaman vuoden käyttökatkoksella olisi katastrofaaliset vaikutukset paitsi seuramme toimintaan, myös laajemmin lasten ja nuorten uimataitoon. Päätöksen pitää olla sellainen, että katkoa ei tule.

Kaupunkilaisten yhteinen asia

Uinti Imatrassa on seurattu huolestuneina eri ryhmien vahvoja, paikoin kärjistyneitäkin mielipiteitä uudesta uimahalli-urheilutalosta.

Nyt pitäisi käydä keskustelua itse toiminnasta. — Titta Myllärinen

– Vaikuttaa siltä, että erilaiset ryhmät käyttävät uimahallia omien päämääriensä ajamiseen. Olisi syytä pysyttäytyä faktoissa.

Seuran toive on, uimahallista ja urheilutalosta keskusteltaisiin kaikkien kaupunkilaisten yhteisenä asiana.

– Eri käyttäjäryhmät eivät ole vastakkaisia. Yhteistä hyvinvointia tässä haetaan.

Imatralaiset urheiluseurat ovat yhteisissä seurailloissa esittäneet Myllärisen mukaan toiveen siitä, että uimahalli ja urheilutalo sijaitsisivat jatkossakin samassa paikassa.

– Myös käyttökatkon estäminen on kaikille seuroille valtavan tärkeä asia. Toivoisin, että seurojen ääntä kuultaisiin.

Uinti Imatra otti joulukuussa kantaa

Uinti Imatra otti joulukuun alussa kantaa uuteen uimahalliin yhdessä Suomen uimaliiton kanssa. Siinä todettiin, että kahdeksanratainen 50 metrin allas mahdollistaisi kansallisten kisojen järjestämisen Imatralla ainoana paikkana Kaakkois-Suomessa.

Kannanotossa todettiin myös, että uusi uimahalli ja urheilutalo täydentäisivät erinomaisesti Ukonniemen tarjontaa.

Keskustelutilaisuus keskiviikkona

Uutisvuoksi ja Etelä-Saimaa järjestävät keskiviikkona 19. helmikuuta kello 18 alkaen teatteri Imatrassa uutta uimahallia ja urheilutaloa koskevan keskustelutilaisuuden.

Vastaamassa kysymyksiin ovat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen, kaupunginvaltuutettu ja Imatran Voiman puheenjohtaja Juuso Häkkinen, yrittäjä, IPS:n puheenjohtaja ja kuntalaisaktiivi Emilio Urpalainen, näyttelijä ja kuntalaisaktiivi Ulla Järnstedt ja Mitra Imatran rakennuttajan toimitusjohtaja Lassi Nurmi.

Keskustelua voi seurata myös Uutisvuoksen ja Etelä-Saimaan verkkosivuilla, jossa tilaisuus näytetään suorana lähetyksenä 19.2. kello 18 alkaen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset