Imatran rehtorien ja apulaisrehtorien määrä putoaa jatkossa 14 henkilöstä kuuteen — nykyisille rehtoreille tiedossa yt-neuvottelut

Mika Strandén

Vuoksenniskan koulukeskukselle valitaan kevään aikana johtava rehtori.
Vuoksenniskan koulukeskukselle valitaan kevään aikana johtava rehtori.

Imatran rehtorien ja apulaisrehtorien määrä putoaa jatkossa 14 henkilöstä kuuteen.

Imatran kaupungin hyvinvointilautakunta käsittelee ensi tiistain kokouksessaan esitystä tulevien koulukeskusten johtamisrakenteeksi.

Hyvinvointijohtajan esityksessä Kosken, Mansikkalan ja Vuoksenniskan koulukeskuksille valitaan perustettaviin virkoihin kolme johtavaa rehtoria ja kolme apulaisrehtoria. Virat täytetään 1. elokuuta alkaen.

— Tehtävät on ajatus laittaa ainakin alkuvaiheessa sisäiseen hakuun. Paikkoja ei ole korvamerkitty kenellekään, vaan haku on avoin kaikille, toteaa hyvinvointijohtaja Hanna-Kaisa Ellonen.

Rehtorien lisäksi jatkossa valitaan kolme opettajaa, joilla on opettajan tehtävien lisäksi hallinnollisia tehtäviä.

Johtamisrakenteen muutos merkitsee yhteistoimintaneuvottelujen käynnistymistä nykyisten rehtorien osalta.

Johtavien rehtoreiden tehtäviin etsitään Ellosen mukaan muutosjohtajiksi soveltuvia henkilöitä. Johtavat rehtorit vastaavat hallinnosta ja suurista linjoista. Heidän tehtävänään on toiminnan, talouden ja koulukeskusten kehittämistyön johtaminen. Pääpaino on suunnitelman mukaan mukaan yhteisen toimintakulttuurin kehittämisessä.

Apulaisrehtoreiden kontolle tulee päivittäisen arjen pyörittäminen ja pedagoginen lukuvuosisuunnittelu. Apulaisrehtori toimii lähiesimiehenä opettajille ja ohjaajille. Hän hoitaa myös yhteistyön huoltajien suuntaan.

Opettajat, joille annetaan hallinnollisia tehtäviä, vastaavat paikallisten tiimien toiminnan suunnittelusta, kehittämisestä ja vetämisestä.

Koulukeskusten suunnittelurehtoreina ovat toimineet Minna Rovio, Lasse Tiilikka ja Arto Sikiö.

Minna Mäkinen

Minna Mäkinen

Luetuimmat