Puukon kanssa heilunut mies säikytti ihmisiä Ison-Kristiinan vessassa Lappeenrannassa — Sekavasti käyttäytynyt mies ei ehtinyt vahingoittaa ketään

Marleena Liikkanen

 Isossa-Kristiinassa etsittiin keskiviikkona puukon kanssa heilunutta miestä. Kuva tammikuulta 2018.
Isossa-Kristiinassa etsittiin keskiviikkona puukon kanssa heilunutta miestä. Kuva tammikuulta 2018.

Puukon kanssa liikkunut mies pelotteli ihmisiä lappeenrantalaisen kauppakeskus Ison-Kristiinan käymälätiloissa keskiviikkona iltapäivällä. Sekavasti käyttäytynyt mies ei vahingoittanut ketään.

Lappeenrantalainen kaupunginvaltuutettu Ilpo Heltimoinen (ps.) oli wc:ssä, kun räyhäävä mies tuli ulos yhdestä kopista ja heilutteli puukkoaan. Heltimoisen mukaan tilanne vaikutti todella uhkaavalta.

— Mies olisi varmaan huitaissut minua, mutta samalla hetkellä toisesta kopista tuli ulos reppuselkäinen kaveri. Kun meitä olikin sitten kaksi, puukon kanssa liikkunut kaveri lähti karkuun. Jos jompi kumpi olisi ollut vessassa yksinään, kaveri olisi varmaan käynyt puukon kanssa kimppuun, Heltimoinen kertoi.

Eurovaaliehdokkaana olevan Heltimoisen oli määrä osallistua keskiviikkoiltana Haminassa järjestettyyn vaalitilaisuuteen.

— Sen verran vapisuttaa, että tilaisuus jää tällä kertaa väliin.

Heltimoisen mukaan mikään ei viitannut siihen, että puukkomiehellä olisi ollut poliittisia motiiveja väkivallalle. Heltimoinen osui hänen tielleen aivan sattumalta.

— Aika sekaisin oli se kaveri.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos sai hälytyksen Isoon-Kristiinaan kello 15.22. Vartijat ja poliisit käynnistivät sen jälkeen puukkomiehen etsinnän.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut