Karhumäen vanha tekonurmimatto edelleen säilössä parkkipaikalla — Tekonurmesta osa menossa paikalliselle kyläyhdistykselle ja osa kaupungin omaan käyttöön

Innokkaita ostajaehdokkaita oli kaksi, joista toisen kanssa kaupat ovat toteuttamiskelpoiset. Ostajahalukas on saanut tehdä matosta tarjouksen oman maksukyvyn mukaan.

Santeri Tynkkynen

Kesä on vaihtunut syksyyn, mutta mattorullat ovat edelleen parkkipaikalla.
Kesä on vaihtunut syksyyn, mutta mattorullat ovat edelleen parkkipaikalla.

Entisen Karhumäen urheilukentän, nykyisen Ukonniemen urheilukentän vanha tekonurmimatto on edelleen rullattuna kentän parkkipaikalla.

Hyvinvointilautakunta päätti elokuun kokouksessaan tehdä kartoituksen tekonurmen potentiaalisista ostajista sekä halutuista neliömääristä.

Lopulta innokkaita ostajaehdokkaita oli kaksi, joista toinen on hyvinvointi- ja koulutuspalveluiden erityisasiantuntija Harri Valtasolan mukaan toteuttamiskelpoinen.

— Paikallinen kyläyhdistys ilmaisi kiinnostuksensa hankkia tekonurmea kentän pohjaksi. Toinen tapaus oli hieman hankalampi, käytiin asiasta heidän kanssa keskusteluja, mutta keksittiin toinen tapa auttaa heitä, Valtasola kertoo.

Tämän hetken karkean arvion mukaan 7000 neliön tekonurmimatosta paikalliselle kyläyhdistykselle myytäisiin 1000 neliötä, ja 6000 neliötä menisi kaupungin omaan hankkeeseen. Tämän myötä koko neliömäärälle olisi suunniteltu jatkokäyttöä.

Neliöhinta tarjouksen mukaan

Hyvinvointilautakunnan teettämässä kartoituksessa jokainen ostajahalukas sai tehdä oman tarjouksen oman maksukyvyn mukaan. Valtasolan mukaan mikäli asia etenee, niin tekonurmen neliöhinta määräytyy tarjouksen mukaan.

— Summa ei ole mikään päätä huimaava, hän toteaa.

Tällä hetkellä kaupungin puolelta odotetaan talousarviokäsittelyä, ennen kuin kaupungin hankkeeseen tulevia mattoja siirretään ja otetaan käyttöön. Kyläyhdistyksen puolelta odotetaan yhdistyksen kokouksessa tehtävää lopullista päätöstä.

Matot lähtevät parkkipaikalta heti liikkeelle, kun talousarviokäsittely on edennyt, ja kyläyhdistys on tehnyt lopullisen ostopäätöksen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset