Imatralla aloittaa kolmosdivisioonassa uusi jääkiekkojoukkue – Jymäkkääkin mietittiin nimeksi, mutta Pesään päädyttiin

FC Pesän pelaajisto koostuu pääosin 1990-luvulla syntyneistä Ketterän ex-junioreista.

Kai Skyttä

Ketterässä pitkään juniorivalmentajan vaikuttanut Jukka Nykänen on aloittammassa uuden imatralaisjoukkueen valmentajana kolmosdivisioonassa.
Ketterässä pitkään juniorivalmentajan vaikuttanut Jukka Nykänen on aloittammassa uuden imatralaisjoukkueen valmentajana kolmosdivisioonassa.

Jääkiekon sarjapeleihin ilmestyy Imatralla ensi syksynä uusi joukkue. Kolmosdivisioonatasolla aloittaa FC Pesä, jonka pelaajisto koostuu pääosin 1990-luvulla syntyneistä Ketterän ex-junioreista.

– Pelaajien aloitteesta tämä lähti liikkeelle. Vuoden verran asiaa on jo mietitty, kertoo Pesän valmentajaksi kolmoseen lupautunut Jukka Nykänen.

Pesä on tuttu nimi Imatran kiekkokuvioista jo aiemmilta vuosilta, mutta tähän asti joukkue on pelannut kuntokiekkosarjassa.

Jukka Nykäsellä on pitkä tausta juniorivalmennuksesta Ketterässä ja hän tuntee hyvin seuran entisten juniorien tilanteen.

Moni pelaaja ole A-juniorivaiheen jälkeen kiekkoilemista muualla kuin harrastesarjoissa. Nyt näille pelaajille tarjotaan mahdollisuutta päästä taas mukaan sarjatason ottelujen tempoon ja tunnelmaan.

– Pelaajia on tulossa, mutta lisää tarvitaan vielä. Tilanteet muuttuvat vielä, kun selviää, kuka esimerkiksi lähtee opiskelemaan, Nykänen sanoo.

Myös siviilityöt asettavat oman rajoituksensa pelaajien saatavuudelle kolmosdivisioonan otteluihin.

Alustavasti kolmosen sarjakauteen on tulossa kymmenen kotipeliä ja kymmenen vierasottelua.

Uuden joukkueen perustamisessa on kaikuja imatralaisesta kiekkohistoriasta. Jymäkässä pelasivat aikanaan monet Ketterän entiset A-junnut.

Jymäkän tarina alkoi, kun Rauhan Urheilijat -60 ja Ruokolahden Rajun kiekkoilijat yhdistivät voimansa. Korkeimmillaan joukkue nousi kakkosdivisioonan. 1980- Ketterä ja Jymäkkä pelasivat samalla sarjatasolla paikallisottelujakin.

Jymäkän tarina päättyi, mutta nimen henkiin herättämistä harkittiin nyt uudelleen kolmosen peleihin lähtevän joukkueen kohdalla.

Lopulta päädyttiin kuitenkin FC Pesään. Harrastekiekkosarjoissa Pesän aktiivina vaikuttanut ex-jääpalloilija Marko Ruhanen on lähdössä mukaan myös seuran uuteen vaiheeseen.

Jääkiekon kolmosdivisioona pelataan nykyään hallisarjana, joten Simpeleen ja Suomenniemen ulkopelit ovat muisto vain. Pesän naapurijoukkueita tulevat sarjassa olemaan ainakin PePo kakkonen, Parru ja Savitaipaleen Urheilijat.

Luetuimmat