Keskussairaalassa kaikki valmista venäläisiä synnyttäjiä varten — Turvallisuusnäkökohdat on huomioitu viimeisen päälle, sanoo ylilääkäri Antti Valpas

Sopimus Hyksin Oy:n ja Eksoten välillä allekirjoitetaan näinä päivinä.

All over press

Venäläiset voivat ostaa synnytyksen Lappeenrannan keskussairaalaan Hyksin Oy:ltä.  Kuvan lapsi ei liity juttuun.
Venäläiset voivat ostaa synnytyksen Lappeenrannan keskussairaalaan Hyksin Oy:ltä. Kuvan lapsi ei liity juttuun.

Etelä-Karjalan keskussairaala on valmis ottamaan vastaan ulkomaalaisia synnyttäjiä. Myös synnytysten myyntiä koskeva sopimus Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) ja Hyksin Oy:n kesken odottaa vain allekirjoituksia.

— Toimintaohjetta synnytyksiä varten on hiottu, ja meillä on ollut valmius ulkomaalaisten synnytyksiin jo muutaman viikon, kuvailee tilannetta Eksoten synnytysten ja naistentautien ylilääkäri Antti Valpas.

Voisi kuvitella, että ensimmäiset synnyttäjät tulevat kesän aikana. — Antti Valpas

Valpas uskoo, että Eksoten ja Hyksin Oy:n toimitusjohtajat pistävät nimet paperiin ”näinä päivinä”.

— Voisi kuvitella, että ensimmäiset synnyttäjät tulevat kesän aikana, uumoilee Valpas.

Valpas kertoo, että viime vaiheessa varmisteltiin muun muassa infektioihin liittyviä turvallisuusasioita. Venäjällä on vielä tuberkuloosia, ja antibioottien käyttö saattaa poiketa Suomen käytännöstä.

— Turvallisuusnäkökohdat on huomioitu viimeisen päälle.

Venäläiset synnyttäjät ovat Hyksin Oy:n asiakkaita, ja Eksote toimii ikään kuin alihankkijana.

Venäläiset yksityissairaalat haastavat hinnalla

Hyksin Oy:n kansainvälisestä myynnistä ja markkinoinnista vastaava Pia Koivu kertoo, että tavoitteena on saada ensimmäinen venäläinen synnyttäjä Lappeenrantaan mahdollisimman nopeasti, mieluiten jo kesän korvalla.

Hyksin Oy:n venäläiset asiakkaat synnyttävät nykyään joko Hyvinkään sairaalassa tai Naistenklinikalla. Koivun mukaan Hyvinkään sairaalan remontti on siirtynyt vuoteen 2021. Alun perin remontin piti alkaa ensi elokuussa.

Koivu uskoo, että Lappeenrantaan päätyy Pietarin ja Lappeenrannan väliseltä alueelta kotoisin olevia synnyttäjiä. Venäjällä on yksityisiä sairaaloita, joista voi ostaa synnytyksen.

— Käsittääksemme hinta on siellä edullisempi. Eli meidän hintamme on haastava, mutta sillä saa laadukkaan ja turvallisen synnytyksen.

Ensikäynti maksaa tuhat euroa ja synnytys 7 500 euroa. Keisarinleikkauksen hinta on 9 500 euroa. Hintaan ei sisälly mahdollinen asuminen Lappeenrannassa.

Synnyttäjän on saavuttava ensikäynnille viimeistään 36. raskausviikolla.

— Jos koti on lähellä rajaa, ei ehkä ole asuttava viimeistä kuukautta Lappeenrannassa, arvelee Koivu.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS omistaa Hyksin Oy:stä 70 prosenttia.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset