Kosken koulun vesivahinko järkytti oppilaitakin: ”He ymmärtävät, että tällainen tulee kamalan kalliiksi”

Ilkivallasta johtuvan kosteusvahingon laajuudeksi arvioidaan alustavasti 150 neliötä, mutta lopullista varmuutta ei ole, ennen kuin rakenteet on avattu.

ANU PAKARINEN

Vesivahinko sai alkunsa tästä pienryhmätilasta. Kuvassa rehtori Leena Haapala.
Vesivahinko sai alkunsa tästä pienryhmätilasta. Kuvassa rehtori Leena Haapala.

Kosken koulun väistötiloissa tapahtuneen vesivahingon jälkiselvittely on yhä kesken.

Kosteusmittaajan raportti saadaan tänään torstaina, mutta se ei kerro vielä koko totuutta.

— Mittaaja ei pysty varmasti sanomaan, miten laajalle vesi on levinnyt. Se vaatisi rakenteiden avaamista, kertoo tekninen isännöitsijä Jyri Honkasalo Mitra Imatran rakennuttajasta.

Väistötilat omistaa siirrettäviä tiloja vuokraava Temporent.

Rakenteiden avaaminen edellyttää omistajan lupaa. Sitä ei ole vielä saatu, sillä Temporent ei ole vastannut vielä Imatran yhteydenottoon.

— Siellä on ilmeisesti avainhenkilöitä lomalla, Honkasalo sanoo.

150 neliötä kastunut?

Tämänhetkisen arvion mukaan vesi levisi noin 150 neliön alueelle. Honkasalo toivoo, että rakenteiden avaamista edellyttävät perusteellisemmat tutkimukset saadaan tehtyä mahdollisimman pian.

— Toivottavasti jo tällä viikolla.

Itä-Suomen koulua käy Imatralla noin 180 oppilasta. Lisäksi lukiolaisia on parikymmentä.
Itä-Suomen koulua käy Imatralla noin 180 oppilasta. Lisäksi lukiolaisia on parikymmentä.

Kastuneet tilat, eli yksi pienryhmätila, luokkahuone ja aulatila, ovat Itä-Suomen koulun käytössä ja toistaiseksi poissa käytöstä.

Koulunkäynti jatkuu normaalisti, joskin tilanpuute edellyttää jonkin verran poikkeusjärjestelyjä niin Itä-Suomen koulun kuin Kosken koulun puolella.

— Muut luokat tulevat olemaan täydempiä. Itä-Suomen koulu joutuu siirtämään opetusta muihin luokkiin, jotka ovat meidän yhteiskäytössä. Jossain vaiheessa voi tulla tilanahtautta ja pitää ehkä pikkaisen suunnitella tilankäyttöä. Ihan hyvin pystytään opetus järjestämään kuitenkin edelleenkin, sanoo Kosken koulukeskuksen apulaisrehtori Johanna Ovaska.

Ei murtojälkiä

Keskiviikkoaamuna paljastuneen vesivahingon syynä on ilkivalta. Vesi oli jätetty valumaan lavuaariin ja laitettu tulppa kiinni joskus tiistai-iltapäivänä tai sen jälkeen.

Väistötiloissa ei ole havaittu murtojälkiä, eikä tiloissa ole iltakäyttöä.

Itä-Suomen koulun rehtorin Leena Haapalan mukaan tiistaisen koulupäivän tapahtumia yritettiin selvittää jo tuoreeltaan keskiviikkona oppilaita kuulemalla. Vesivahinko on järkyttänyt oppilaitakin, rehtori kertoo.

ANU PAKARINEN, ANU PAKARINEN

Kokolattiamatto kastui kunnolla. Keskiviikkoaamuna, jolloin vesivahinko havaittiin, vettä oli lattialla pari kolme senttiä.
Kokolattiamatto kastui kunnolla. Keskiviikkoaamuna, jolloin vesivahinko havaittiin, vettä oli lattialla pari kolme senttiä.

— He ymmärtävät, että tällainen tulee kamalan kalliiksi. Oppilaat ovat olleet silmät pyöreänä ja järkyttyneitä, että miten tällaista voidaan tehdä.

Onko kukaan tunnustanut, että minä sen tein?

— En kommentoi, tämä on nyt poliisiasia, Haapala sanoo.

Ilkivallasta on jätetty isännöitsijän toimesta tutkintapyyntö poliisille.

Tapahtuneen johdosta Itä-Suomen koulu ja Kosken koulu ovat kerranneet henkilökunnan kanssa ovien lukitsemista koskevaa ohjeistusta. Ohjeet ovat selvät:

— Pääsääntöisesti luokkien ovet pidetään lukittuina koulupäivienkin ajan. Koulupäivän jälkeen huolehditaan, ettei tiloihin jää oppilaita, ja että ovet ovat lukossa, Leena Haapala kertoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset