Eksote selvittää, aloitetaanko matkustajien koronavirustestaus Lappeenrannan lentoasemalla – Helsinki-Vantaalla testit aloitettiin maanantaina

Eksote seuraa sosiaali- ja terveysministeriön ohjeita. Tällä hetkellä Lappeenrannasta lennetään vain Bergamoon.

Anu Kiljunen

Kuvan matkustajat tulivat Bergamosta Lappeenrantaan heinäkuun alussa, kun lennot kaupunkien välillä olivat taas alkaneet.
Kuvan matkustajat tulivat Bergamosta Lappeenrantaan heinäkuun alussa, kun lennot kaupunkien välillä olivat taas alkaneet.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) selvittää parhaillaan, aloitetaanko Lappeenrannan lentoasemalla matkustajien koronavirustestaus. Asiasta kertoo Etelä-Karjalan keskussairaalan johtaja Marjo Numminen.

– Selvitämme, mitä ohjeita sosiaali- ja terveysministeriöstä annetaan ja mitkä ovat meidän mahdollisuutemme toimia tässä tilanteessa, Numminen sanoo.

Nummisen mukaan testauksen mahdollinen toteutuminen selviää kuluvan viikon aikana. Sen jälkeen Eksote tiedottaa asiasta.

Helsinki-Vantaalla testataan

Helsinki-Vantaan lentoasemalla alkoi maanantaina koronavirustestaus oireiden tai tartuntaepäilyn perusteella. Matkustajille on tarjolla myös terveysneuvontaa, kertoo Vantaan kaupunki.

Lentoaseman neuvontapisteellä arvioidaan, onko matkustajan syytä mennä koronavirustestiin. Matkailijat saavat myös ohjeita jatkohoidosta, testituloksen ilmoittamisesta sekä positiivisen testituloksen tullessa jatkotoimista.

Kaikkia matkustajia ei testata. Vantaan kaupungin mukaan testaukseen valikoituvat he, jotka epäilevät saaneensa koronavirustartunnan tai joilla on koronavirukseen viittaavia oireita.

Eksoten Numminen muistuttaa, että lentokenttätoiminta Lappeenrannassa on erilaista kuin Helsinki-Vantaalla.

Tällä hetkellä Lappeenrannasta lennetään ainoastaan Italian Bergamoon. Lennot kaupunkien välillä kulkevat kahdesti viikossa.

Luetuimmat