Kuusi kuollutta Etelä-Karjalan tieliikenteessä viime vuonna: Vakavasti loukkaantuneita 22

Joka neljäs kuolemaan johtanut onnettomuus oli päihdeonnettomuus.

Ulla Yliherne

Etelä-Karjalan  tieliikenteessä kuoli viime vuonna kuusi ihmistä. Kuvituskuva.
Etelä-Karjalan tieliikenteessä kuoli viime vuonna kuusi ihmistä. Kuvituskuva.

Kaakkois-Suomen tieliikenteessä kuoli viime vuonna 13 henkilöä, joista kuusi Etelä-Karjalassa ja seitsemän Kymenlaaksossa. Loukkaantuneita oli 308, ilmenee Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmän keskiviikkona julkaisemista luvuista.

Tilastokeskuksen mukaan Kaakkois-Suomen ely-keskuksen alueella oli viime vuonna 243 henkilövahinkoon johtanutta tieliikenneonnettomuutta. Onnettomuuksien määrä väheni hieman edellisvuodesta 2018, jolloin tieliikenneonnettomuuksia tapahtui 256.

Kaakkois-Suomen tieliikenteessä on kuollut viimeisen kymmenen vuoden aikana keskimäärin 18 henkilöä vuosittain eli viime vuoden lukema jää jonkin verran tämän alle.

Eniten kuolemaan johtaneita onnettomuuksia, 42 prosenttia, tapahtui alueen valtateillä ja kantateillä.

Joka neljäs kuolemaan johtanut onnettomuus oli päihdeonnettomuus. Edellisenä vuonna päihteiden osuus kuolemaan johtaneista onnettomuuksista oli hieman pienempi, 20 prosenttia.

Kymenlaaksossa 22 vakavasti loukkaantunutta

Onnettomuuksissa vakavasti loukkaantuneiden tilastointi valmistuu vuoden viiveellä, eikä viime vuoden lukuja ole vielä saatavilla.

Toissa vuonna 2018 Kaakkois-Suomen tieliikenneonnettomuuksissa loukkaantui vakavasti 44 henkilöä. Etelä-Karjalassa loukkaantui 22 henkilöä ja Kymenlaaksossa myöskin 22.

Vakavista loukkaantumisista 61 prosenttia tapahtuu liikenteessä jalankulkijoille, pyöräilijöille, mopoilijoille ja jalankulkijoille. Jalankulkijoiden osuus on vakavasti loukkaantuneista oli 11 prosenttia, pyöräilijöiden 27 prosenttia ja mopoilijoiden ja moottoripyöräilijöiden 23 prosenttia.

Lievemmin loukkaantuneiden onnettomuuksia ei tilastoida, joten suurin osa lievemmistä onnettomuuksista jää tämän takia virallisen tilastojen ulkopuolelle.

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmässä on ely-keskuksen, Liikenneturvan, poliisin, pelastuslaitoksen, Kaakkois-Suomen kuljetusyrittäjien ja kuntien edustajia. Työryhmä kokoontui viime vuonna neljä kertaa.

Luetuimmat