Jiri Montonen jyrähtää: Ryhmä 22:ta ei ole ilman perussuomalaisia — odotan, että joku kutsuisi meidät neuvotteluun

Ryhmä 22:n jatko ei ole Erkki Saarimäen tai Anna Helmisen käsissä, vaan perussuomalaisten käsissä, Jiri Montonen sanoo.

Perussuomalaisten ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu Jiri Montonen ihmettelee, että ryhmä 22:n säilymistä pidetään Imatralla itsestään selvyytenä.

Enemmistöryhmittymän jatko on täysin kiinni perussuomalaista, Montonen korostaa.

— Jos me kolme perussuomalaisten valtuutettua lähdemme, ei ole enää ryhmä 22:takaan.

Montosen lisäksi perussuomalaisia edustavat valtuustossa Sari Miettinen ja Timo Härkönen.

Montosen mukaan ryhmä 22:ssa jatkamisesta ei ole ehditty vielä keskustella valtuustoryhmän hajoamisen jälkeen, saati neuvotella jatkosta muiden puolueiden kanssa.

— Odotan, että joku kutsuisi edes neuvotteluun, Montonen sanoo.

Totuuden hetki on ensi maanantaina

Samoilla linjoilla on Timo Härkönen. Ryhmä 22:n jatkamista ei voi hänenkään mielestä pitää kirkossa kuulutettuna, vaikka aiemmin tämänsuuntaista keskustelua onkin käyty. Valtuustoryhmän hajoaminen muutti tilanteen.

— Ymmärtääkseni Imatran perussuomalaisten syyskokouksessa oli paikallisryhmä antanut tukensa ryhmä 22:ssa jatkamiselle. Itse en tuossa kokouksessa ollut paikalla. Asia tulee esiin varmuudella ensi maanantain valtuuston kokouksessa, Härkönen toteaa.

Härkönen sanoutuu irti kaikesta rasismista

Siniseen ryhmään siirtyneet imatralaisvaltuutetut perustelevat eroaan muun muassa perussuomalaisen puolueen rasismilla.

Perussuomalaisten viime vaalien ääniharava Timo Härkönen korostaa, ettei hänellä ole mitään sympatiaa rasistisiin henkilöihin tai tekoihin.

— Minulla on ainoastaan sympatioita imatralaisia äänestäjiä kohtaan, jotka ovat minua tai muita perussuomalaisia äänestäneet. Siksi pysyn Imatran perussuomalaisissa.

Anu Pakarinen

Anu Pakarinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.