Koulukuljetukset valmiina opiskelutyön alkuun: Imatralla linja-autokyyditykset lisääntyvät Mansikkalan koulukeskuksen myötä – Ruokolahdella pisin koulumatka on mitaltaan 37 kilometriä!

Pisimmät koulumatkat taittuvat Ruokolahdella. Koulukyytejä järjestetään niin linja-autoyhteyksin kuin taksien avulla.

Minna Mänttäri

Koulukuljetukset valmiina opiskelutyön alkuun: Imatralla linja-autokyyditykset lisääntyvät Mansikkalan koulukeskuksen myötä – Ruokolahdella pisin koulumatka on mitaltaan 37 kilometriä!

Koulukuljetuksia järjestetään joko taksien avulla tai linja-autoyhteyksin. Uutisvuoksi selvitti kuljetusten taustoja Imatralla, Ruokolahdella sekä Rautjärvellä.

Palvelusihteeri Tuire Hatakka kertoo, että varsinkin linja-autokuljetusten kysyntä on Imatralla kasvanut Mansikkalaan avautuvan koulukeskuksen myötä. Koulutaksillekin on yhä oma käyttäjäkuntansa.

– Koulutaksilla kulkee 110 lasta. Pisin koulumatka on Meltolasta Vuoksenniskan koululle, jolloin mitaksi kertyy noin seitsemäntoista kilometriä, Hatakka avaa koulumatkaa.

Hatakan mukaan paikallisliikenteen linja-autoilla kulkee 135 oppilasta. Taksikyydit Imatralla on ulkoistettu viidelle koulutaksille.

Rautjärvellä oppilaita kuljettaa viisi taksiyrittäjää

Rautjärvellä koulukuljetuksia toteuttavat taksiyrittäjät. Hyvinvointijohtaja Virpi Nevalainen kertoo, että kuljetussopimukset on tehty viiden taksiyrittäjän kanssa.

Nevalaisen mukaan kuljetuksen piirissä on 96 perusopetuksessa olevaa oppilasta.

Pisimmillään matkat kestävät yli kaksikymmentä kilometriä. Nevalainen toteaa, että matkustusajat pysyvät lainsäädännön mukaisissa aikarajoissa.

– Meillä tulee oppilaita aina Niska-Pietilästä asti Simpeleelle, Nevalainen kertoo.

Ruokolahti löi koulumatkojen pituuksiin kärkilukemat

Ruokolahdella koulukuljetukset toteutetaan pääsääntöisesti linja-auton avulla. Ruokolahden koulun apulaisrehtori Aleksi Puustjärvi kertoo, että käytössä on neljä eri linja-autoreittiä, joita taksit täydentävät.

– Meillä on kuljetusta tarvitsevia oppilaita 220 esiopetus mukaan lukien. Oppilasmäärä meillä on 480 eli melkein puolet liikkuu koulukuljetuksia hyödyntäen, Puustjärvi täydentää.

Apulaisrehtori kertoo, että joskus Sarajärveltä tulevan oppilaan koulumatkalla on ollut 44 kilometriä pituutta.

– 37 kilometriä on meillä tällä hetkellä pisin matka koululle.

Mikä?

Pisin koulukyytimatka

Imatra: 17 km (Meltola-Vuoksenniskan koulu).

Rautjärvi: n. 25 km (Niska-Pietilä-Simpele).

Ruokolahti: 37 km (Kietäväläntie-Kirkonkylän koulu).

Luetuimmat