Napinkulman kaavamuutoksesta on tehty valitus hallinto-oikeuteen, valitus voi viivästyttää kaavan vahvistamista vuodella — Asemakaava-arkkitehti Jaana Huovinen: ”Tässä tapauksessa hyvin todennäköistä oli, että kaavasta valitetaan”

Keskeisellä paikalla Imatran keskustassa sijaitseva Napinkulma on aiheuttanut kaavamuutoksen aikana keskustelua runsaasti. Kaavasta hallinto-oikeuteen valitti naapuritalo Asunto Oy Koskenkulman hallituksen puheenjohtaja Olli Ruokonen.

Santeri Tynkkynen

Keskeisellä paikalla Imatrankoskella sijaitsevan Napinkulman kaavamuutos on herättänyt paljon keskustelua.
Keskeisellä paikalla Imatrankoskella sijaitsevan Napinkulman kaavamuutos on herättänyt paljon keskustelua.

Imatrankosken paraatipaikalla sijaitsevan Napinkulman kaavamuutos venyy. Imatran kaupunginvaltuuston syyskuussa hyväksymästä Napinkulman kaavamuutoksesta on tehty valitus Itä-Suomen hallinto-oikeuteen, eikä kaava ole vielä lainvoimainen.

Kaavasta hallinto-oikeuteen valitti naapuritalo Asunto Oy Koskenkulman hallituksen puheenjohtaja Olli Ruokonen. Valituksessa kritisoitiin muun muassa kaavassa osoitettua rakennusoikeutta ja rakennuksen massaa.

— Valituksessa nousi esiin samoja asioita, mitä on pyörinyt kaavaprosessin aikana jo aikaisemmin, kertoo Imatran kaupungin asemakaava-arkkitehti Jaana Huovinen.

Uusi kaava mahdollistaisi Napinkulmaan kuusikerroksisen uudisrakennuksen, jonka kerrosneliömetrien määrä on 7 800.

Arkkitehtuuritoimisto Riitta ja Kari

Havainnekuvassa uusi rakennus näyttää tältä Koskipuiston suunnasta. Erityisesti uudisrakennuksen kokoa ja massaa on kritisoitu.
Havainnekuvassa uusi rakennus näyttää tältä Koskipuiston suunnasta. Erityisesti uudisrakennuksen kokoa ja massaa on kritisoitu.

Valitus voi viivästyttää kaavan vahvistamista vuodella

Valitus ei yllättänyt Jaana Huovista. Keskeisellä paikalla Imatran keskustassa sijaitseva Napinkulma on aiheuttanut kaavamuutoksen aikana keskustelua runsaasti. Kaavasta jätettiin keväällä 15 kuntalaisten tekemää muistutusta.

— Tässä tapauksessa hyvin todennäköistä oli, että kaavasta valitetaan hallinto-oikeuteen, hän toteaa.

Huovinen ei osaa tarkalleen arvioida, kuinka kauan valitus venyttää kaavaprosessia. Hallinto-oikeuden käsittely voi kestää joitain kuukausia, mutta hallinto-oikeuden ollessa kiireinen valitus voi viivästyttää kaavan vahvistamista jopa vuodella.

— Se riippuu siitä, paljon hallinto-oikeudessa on vireillä olevia valituksia meneillään. Joka tapauksessa odottaa täytyy, Huovinen kertoo.

Itä-Suomen hallinto-oikeus on lähettänyt Imatran kaupungille lausuntopyynnön valituksen johdosta. Imatran kaupunki antaa lausuntonsa asiaan liittyen.

Luetuimmat

Kommentoidut