Auton alle jäänyt Kassu-koira ei selvinnyt vammoistaan — Perhe sai olla vierellä loppuun asti

Sunnuntaina Virasojalla auton alle jäänyt koira sai niin vakavat vammat, ettei se selvinnyt.

Linda Pekkala

Kassu toipilaana kotona maanantaina.
Kassu toipilaana kotona maanantaina.

Imatralaisen Pekkalan perheen Kassu-koira oli lähtenyt seikkailemaan kotipihasta, jonne se oli päästetty normaaliin tapaan pissalle. Pihasta lähtenyt koira joutui auton töytäisemäksi ja loukkaantui vakavasti. Onnettomuus tapahtui sunnuntaina.

Kassu pääsi nopeasti eläinlääkäriin, mutta tilanne ei ollut hyvä.

Tiistaiaamuna Kassua lähdettiin viemään uudestaan eläinlääkäriin tarkistuskäynnille, kertoo perheen tytär Krista Pekkala.

— Jos aiemmalta eläinlääkäriltä olisi jäänyt jotain huomaamatta.

Eläinlääkäri ehti ottaa yhden röntgenkuvan, josta selvisi, että Kassun keuhkossa on reikä. Se ei saanut vamman vuoksi kunnolla happea. Eläinlääkäri yritti helpottaa Kassun oloa poistamalla ilmaa, mutta koira meni toimenpiteen aikana niin huonoon kuntoon, että lopettaminen oli pakko ottaa esiin.

Lopulta eläinlääkäri ei ehtinyt antaa Kassulle lopetuspiikkiä, kun se veti viimeisen henkäyksensä. Perhe sai olla Kassun kanssa loppuun saakka.

— Olimme paikalla, kun Kassu nukkui pois, Pekkala huokaa.

Kassun tarina on koskettanut monia imatralaisia, sillä alunperin auton alle jääneen koiran omistajia etsittiin Facebookin välityksellä. Tapaus sai paljon huomiota ja sympatiaa. Kun uutinen Kassun kuolemasta saavutti Facebook-yhteisön, moni kertoi kirjoittavansa osanottoja kyynelsilmin.

Luetuimmat