Miten käy muikun? Imatralaiskalastajien tuoreen kokemuksen mukaan salakka valtaa vesiä Immalanjärvellä

Raimo Eerola

Salakka köyhdyttää muikun ruokapöytää samasta ravinnosta kilpailemalla.

Immalanjärvi on alkanut antaa ei-toivottua kalansaalista Imatralla. Ammattimies Markku Turtiaisen vetämä porukka lähti siivoamaan rysillä järvestä pois särkeä, mutta saalis oli pääosin muuta.

Turtiaisen mukaan rysiä pidettiin useissa eri paikoissa. Kaikista nousi suuret määrät salakkaa ja pientä särkeä, vaikka toukokuussa saannissa piti olla lähinnä kutusärkeä.

Turtiaisen mukaan saalistulos on huolestuttava. Se saattaa oireilla karun järven rehevöitymistä ja Immalan muikun joutumista ahtaalle.— Salakka kilpailee muikun kanssa samasta ravinnosta, Turtiainen korostaa.

Turtiaisen mielestä Immalan tilanteen parantamiseksi on syytä ryhtyä harkitsemaan kalakannan rakennetta oikovaa tehokalastusta.

Turtiainen kalakavereineen toivoo, että ihmiset tarkkailevat tilannetta ja kertovat kalahavainnoistaan. Tietoa kerätään sähköpostiosoitteeseen proimmalanjarvi@gmail.com.

Matti Veijalainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat