Imatralla uinnin maailmaan molskahdetaan päiväkoti-ikäisenä — ”Nelivuotiaat ovat kaikkein nohevimpia altaassa”

Joonas Tapaninen

Tainionkosken koulun ekaluokkalaiset Ella Sorjonen, Elli Hyppönen ja Krista Sorjonen luokkatovereineen pulahtivat uimaan koulupäivän keskellä.

Imatran seudun pelastakaa lapset -yhdistys järjestää vuosittain uinnin opetusta noin 700 päiväkoti-ikäisille lapselle. Opetus on kytketty uinninopetussuunnitelmaan.

— Tästä on ollut paljon iloa, sillä kun ekaluokkalaiset joskus tulevat koulun kanssa ensimmäiselle uintitunnille, saattaa joskus olla kokonaisia luokkia, joilla on kokemusta isosta altaasta, sanoo imatralainen uinninopettaja Päivi Saarimäki.

4—5-vuotiaiden uinnin opetusta sekä iltauimakoulua vetävä Taina Itkonen toteaa, että lapset oppivat parhaiten uimaan leikin kautta. Kun on riittävästi virikkeitä, virikkeiden sekaan voi helposti upottaa opetettavia asioita.

— Nelivuotiaat ovat kaikkein nohevimpia altaassa, sillä he eivät osaa pelätä vettä. Välillä on toki haasteellisia tilanteita, mutta kaikesta on aina selvitty.

Itkosen mukaan oikea aika hypätä isoon altaaseen on vasta silloin, kun lapsi ui pikkualtaan päästä päähän. Toinen kultainen ohjenuora on, että lapselle on annettava vapaahetkiä opetuksen lomassa.

— 4-vuotiaskaan ei jaksa uida 45 minuuttia, jos ei jaksa isompikaan. Välillä täytyy leikkiä, jotta taas on virtaa oppia uutta.

Joonas Tapaninen

Joonas Tapaninen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.