Sorjosen tuotantotiimi aloitti uuden kauden kuvaukset Lappeenrannassa

Lappeenranta | Kultaisella Venlalla palkitun nordic noir -rikossarjan toisen tuotantokauden kuvaukset ovat nyt käynnissä. Sorjosta kuvataan myöhemmin myös Helsingissä ja Virossa.

Elena Liseytseva

Sorjosen showrunner Miikko Oikkonen kertoo kuvausten käynnistyneen hyvässä hengessä. Taustalla näyttelijä Janne Virtanen valmistautuu rooliinsa kaupunginjohtajana.

Janne Römpötti

Lappeenrannan kaupungintalolla on tutun näköinen hahmo. Kyseessä on rikostutkija Sorjonen, mutta tällä kertaa kyse ei ole pahviständistä, vaan ihan oikeasta Ville Virtasesta rooliasussaan. Kotimaisen rikosdraaman tuotantoryhmä on palannut kaupunkiin kuvaamaan Kultaisella Venlalla palkitun sarjan toista tuotantokautta.

— Työryhmä vaikuttaa tosi innokkaalta. Ensimmäinen kuvauspäivä oli hieno, teimme isoja kohtauksia. Tänään näyttää vielä mukavammalta, Sorjosen showrunnerina tunnettu käsikirjoittaja ja ohjaaja Miikko Oikkonen sanoo.

Sorjosen uudet kuvaukset alkoivat Lappeenrannassa tiistaina 8. elokuuta ja ne jatkuvat paikkakunnalla seuraavan kahden viikon ajan. Sorjosen päämiljöö pysyy samana, joten kuvauksia on tiedossa jo tutuissa ympäristöissä esimerkiksi kaupungintalolla ja keskussairaalassa. Lisäksi kaupungista nähdään uusiakin puolia.

— Laskimme, että vähän yli viisikymmentä uutta lappeenrantalaista paikkaa tulee kuvattua.

Sorjosen tuotantoyhtiö Fisher King sai ensimmäisen kauden jälkeen useita yleisövihjeitä uusista kuvauslokaatioista. Oikkonen ei suoralta kädeltä osaa sanoa, onko jokin niistä päätynyt mukaan sarjaan.

— Käsikirjoitus edellä tietenkin mennään, mutta saattaa niistä joku olla osunut kohdalleenkin.

Oikkosen mukaan kameran eteen tarvitaan tällä kaudella paljon kaikenikäisiä avustajia. Paikallisia kaivataan esimerkiksi kaduille, linja-autoihin, ravintoloihin ja valtuustosaliin elävöittämään kohtauksia.

— Arvioitiin, että mennään yli tuhannen avustajan tässä muutaman viikon aikana.

Lappeenrannan kaupungin markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahmanin mukaan kaupunki on palkannut työttömiä nuoria assistenteiksi tuotantoon.

— Heitä on yhdeksän erilaisissa avustajan tehtävissä pukijoina, toimistoapulaisina, kampaaja-maskeeraajina, tapahtuma-avustajina ja lavastajina. Heidät on valittu yhdessä tuotantotiimin ja nuorille suunnatun matalan kynnyksen palvelupisteen Ohjaamon kanssa. Heidän palkkansa maksetaan työllisyysmäärärahoista. Myös Saimaan ammattikorkeakoulun markkinointiharjoittelijat ovat nyt tukemassa kuvausjärjestelyjä ja Sorjoseen liittyviä asioita osana työtään.

Yksi tämän kauden isoimmista joukkokohtauksista kuvataan ensi viikolla Linnoituksessa. Oikkonen toivoo paikalle runsasta joukkoa tummiin pukeutuneita lappeenrantalaisia, joilla on mukanaan kynttilöitä ja välineet niiden sytyttämiseksi.

— Mielellään nimenomaan toivon, että siellä näkyisi jollakin tavalla Lappeenrannan yhteishenki ja se, että kaikki puhaltavat yhteen hiileen.

Sorjosen kuvaukset tiistaina 15. elokuuta klo 20.30 Linnoituksen porteilla. Osallistuminen ei edellytä ennakkoilmoittautumista, paikalle saa tulla omatoimisesti. Muihin kohtauksiin avustajiksi haluavat voivat lähettää kuvallisen hakemuksen sähköpostilla osoitteeseen avustajat@fisherking.fi.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset