Finnkino aloittaa yt-neuvottelut Lappeenrannassa – Nuijamiehen ja Kino-Aulan jatko uhattuna

Kai Skyttä

Finnkino aloittaa yt-neuvottelut Lappeenrannassa. Perjantaina alkavat yt-neuvottelut koskevat Nuijamiehen ja Kino-Aulan elokuvateattereiden koko henkilöstöä. Elokuvateattereissa työskentelee kymmenen henkilöä.

Finnkinon ketjujohtaja Ismo Määttä sanoo, että yt-neuvottelut liittyvät elokuvateattereiden vuokrasopimuksen päättymiseen kesäkuun lopussa.

— Olemme välittäneet Nuijamiehen ja Kino-Aulan henkilöstölle kutsun yt-neuvotteluihin. Aloitamme neuvottelut vuokrasopimuksen jatkamisesta kiinteistön omistajan kanssa. Yt-neuvottelut liittyvät siihen prosessiin.

Finnkino osti Nuijamiehen ja Kino-Aulan liiketoiminnan Elokuva Luotolalta maaliskuun lopussa. Tuolloin Määttä lupasi teattereiden jatkavan toimintaansa entiseen tapaan.

Nyt hän sanoo, että Nuijamiehen ja Kino-Aulan tulevaisuus on avoinna.

— Se vaihtoehto on olemassa, että teatterit eivät jatka. Ostaessamme teatterit vuokrasopimus oli sovittu kesäkuun loppuun saakka. Nyt aloitamme neuvottelut siitä, mitä tehdään.

Määtän mukaan Finnkinon toiveena on, että teatterit jatkaisivat.

— Kovalla tahtotilalla olemme niitä pyörittämässä. Vuokrasopimusten jatkaminen on elintärkeää meille.

Vuokrasopimuksen päättyminen otettiin huomioon kauppaa tehdessä.

— Halusimme tehdä ratkaisun, tuoda osaamisemme mukaan loppusuoralle ja samalla ilmaista tahtotilamme. Tietenkin tarvitsemme vuokrasopimuksen toiminnan jatkamiseen.

Kuuden viikon yt-neuvottelut saadaan päätökseen 19. kesäkuuta. Määtän mukaan viimeistään tuolloin Finnkino tekee päätöksen jatkosta.

Juhana Nyman

Juhana Nyman

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat