Rajaruuhkia haistelevan sovelluksen testaus loppunut — Tietoja läpikulun kestosta saatiin viikoittain 600 matkustajalta

Mika Strandén

Imatran kaupungin toteuttamassa projektissa testattiin mobiilisovellusta, joka antaa luotettavaa  tietoa rajanylitykseen kuluvasta ajasta.

Rajaliikenteen ruuhkat tunnistavan mobiilisovelluksen pilottivaihe on ohi. Projektirahoitus hankkeelle päättyi huhtikuun lopussa, ja meneillään on loppuraportin viimeistely. Projektin toteutti Imatran kaupungin DigiLab-ryhmä.

Projektipäällikkönä toiminut Jukka Partinen sanoo, että pilotille asetettuja tavoitteita saavutettiin.

— On saatu toimiva sovellus ja sille saatiin riittävästi hittejä.

Palveluun rekisteröityi kokeilun aikana noin 1 200 käyttäjää. Viikoittaisia käyttäjiä oli noin puolet rekisteröityneistä, joista venäläisten osuus oli noin kolmannes. Rekisteröityneiden määrä ylitti Partisen mukaan selvästi tavoitteeksi asetetun 1 000 käyttäjän rajan.

Palveluun kirjautuneet saivat ajantasaisen tiedon rajanylitykseen kuluvasta kokonaisajasta. Aikaseurannan tarkoituksena on tarjota mahdollisuus suunnitella rajanylityksen ajankohta Imatran ja Nuijamaan ylityspaikkojen kautta.

Rajanylitykseen liittyvien liiteasiakirjojen sähköistämisessä ei sen sijaan onnistuttu. Tässä ajatuksena oli, että Venäjän tullin vaatimat ajoneuvopaperit ja maahanmuuttoviraston maahantulokortit olisi voitu toteuttaa sähköisessä muodossa.

— On kuitenkin myönteistä, että nyt Svetogorskin tullissa on otettu käyttöön passi- ja viisumitietoihin perustuva pikkulapun automaattinen tulostus, Partinen toteaa.

Vaikka projekti ja siihen liittyvän mobiilisovelluksen pilotointi on ohi, jatkoa on Jukka Partisen mukaan luvassa. Uutisia asiasta hän lupaa kesäkuun lopussa.

Partinen lupaa hyötykäyttöä puhelimeen ladatulle sovellukselle myös jatkossa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat