Henkilöauto paloi lunastuskuntoon Rajapatsaan Rautalankadulla viime yönä: kyseessä jo neljäs elokuun aikana alueella tapahtunut epäilty tuhopoltto — "Ei tämä huolen tasoa ole nostanut minulla yhtään", toteaa Rajapatsaalla yhdeksän vuotta asunut Harri Nissinen

Pelastuslaitos sammutti liekkejä tunnin ajan. Aikaisemmin elokuussa alueella on roihunnut kolme roskakatosta.

Jasmin Ojalainen

Rajapatsaalla roihusi jälleen: aikaisemmin elokuussa alueella on palanut useampi roskakatos.
Rajapatsaalla roihusi jälleen: aikaisemmin elokuussa alueella on palanut useampi roskakatos.

Farmarimallinen henkilöauto paloi Rajapatsaan Rautalankadulla varrella perjantain vastaisena yönä. Pelastuslaitos sai hälytystehtävän puoli kahden aikaan yöllä.

— Moottoritilasta tulivat jo isot liekit kun pääsimme paikalle. Mahdollisuus palon leviämiseen oli, sillä siinä oli muita autoja vieressä, kertoo päivystävä vuoromestari Toni Länsivuori Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen Imatran paloasemalta.

Ojanpientareella lähellä parkkipaikkaa olleen henkilöauton sammutustöihin meni Länsivuoren mukaan tunnin verran. Sammutus hoidettin yhdellä sammutusautolla.

— Auto jäi lunastuskuntoon, moottori oli täysin tuhoutunut.

Palon syttymissyytä selvitetään parhaillaan.

— On epäilys siitä, että ilmeisesti se olisi tahallaan sytytetty, Länsivuori sanoo.

Kaakkois-Suomen poliisin rikosylikonstaapeli Olli Lankisen mukaan syttymissyystä ei ole tässä vaiheessa tarkempaa tietoa. 

— Alustavasti vaikuttaa siltä, että se on sytytetty tahallaan, Lankinen vahvistaa.

Epäilystä tai epäillyistä tekijöistä ei Lankisen mukaan ole vielä tietoa. Mahdollisista silminnäkijähavainnoista pyydetään ilmoittamaan poliisille.

Aikaisemmin elokuussa liekit nielivät Rajapatsaan Kulmakadulla kolme roskakatosta. Lankinen ei ota kantaa siihen, liittyykö henkilöauton epäilty poltto aiempiin tapauksiin. Hän ei myöskään osaa sanoa, onko poliisilla tarpeen lisätä vartiointia alueella.

— Siihen on vielä mahdotonta ottaa kantaa. Tokihan aina on huolestuttavaa, että tulipaloja sytytetään.

Jasmin Ojalainen

Rajapatsaalla asuva Harri Nissinen on tietoinen elokuun aikana tapahtuneista paloista, mutta pitää niitä yksittäistapauksina.
Rajapatsaalla asuva Harri Nissinen on tietoinen elokuun aikana tapahtuneista paloista, mutta pitää niitä yksittäistapauksina.

Roihunnut henkilöauto on neljäs elokuun aikana Rajapatsaalla tapahtunut palo, jota epäillään jonkun tahallisesti sytyttämäksi. Yhdeksän vuotta Rajapatsaalla asunut Harri Nissinen ei kuitenkaan pidä tilannetta huolestuttavana.

— Ei tämä huolen tasoa ole nostanut minulla yhtään. Ei täällä ole ollut koskaan hirveän turvaton fiilis. Nämä ovat yksittäistapauksia, ei tässä sen kummoisempaa varmasti ole.

Juttua päivitetty 30.8.2019 klo 8:24: Korjattu auton sijainti Sinkkikadusta Rautalankaduksi. Lisätty kuva.

Juttua päivitetty 30.8.2019 klo 12:59: Lisätty Olli Lankisen ja Harri Nissisen kommentit. Lisätty Harri Nissisen kuva.

Luetuimmat