Saarimäki: Siniset kypsyivät perussuomalaisten haukkumiseen ja huutamiseen

Timo Laitakari

Kesällä perussuomalaisten puoluekokouksessa olivat mukana muun muassa ministeri Jussi Niinistö, imatralainen Erkki Saarimäki ja ministeri Sampo Terho. Kukaan heistä ei ole enää perussuomalainen.
Kesällä perussuomalaisten puoluekokouksessa olivat mukana muun muassa ministeri Jussi Niinistö, imatralainen Erkki Saarimäki ja ministeri Sampo Terho. Kukaan heistä ei ole enää perussuomalainen.

Sinisen tulevaisuuden paikallisryhmän perustaminen Imatralle on hautunut perussuomalaisia jakaneesta kesäkuun puoluekokouksesta saakka. Yksi perustajista, Erkki Saarimäki, kertoo, että puoluekokouksesta kotiin palaajilla oli vielä se ajatus, että ”tämä niellään”. Ajatus alkoi kuitenkin kypsyä pikku hiljaa toiseen suuntaan.

— Perussuomalaiset ei ole enää se puolue, johon tämä porukka on liittynyt. Perussuomalaisten suunta on muuttunut.

Sillä tyylillä ei vaan jaksa jatkaa.

Imatran sinisten yhdistyspaperit lähtivät Patentti- ja rekisterihallitukseen 1.10. Samalla perustajat päättivät, että julkisuuteen tullaan vasta, kun sinisen tulevaisuuden puoleen perustaminen etenee.

Paikallisyhdistyksen rakensi yhdeksän hengen ydinjoukko, joka on Saarimäen mukaan syvällä perussuomalaisten toiminnassa. Joukossa on Saarimäen lisäksi Petri Mutikainen, Liisa Lajunen, Arto Uuksulainen, Arto Pulkkinen, Airi Aalto, Ari Päivinen, Katja Päivinen ja Marjut Kuvaja.

— Lisäksi on paljon muitakin, jotka lähtevät perussuomalaisista.

Saarimäen mukaan lähdön taustalla on toisaalta perussuomalaisten toimintakulttuuri ja toisaalta puolueessa esiintyvä rasismi.

— Perussuomalaisissa on hirveä syyttely kaikissa asioissa ja muiden haukkumista. Haukkuminen, huutaminen ja se, että toiset tekevät kaiken väärin, ei sovi politiikkaan eikä normaaliin elämään.

Saarimäki sanoo, että maahanmuuttokriittisyyskin pitää tuoda esille muuten kuin huutamalla.

Saarimäki sanoo, että yhteistyö imatralaisten perussuomalaisten kanssa voi toimia jatkossa, koska imatralaiset perussuomalaiset eivät ole niitä henkilöitä, joiden toiminta johti sinisen ryhmän perustamiseen. Saarimäen mukaan syyt löytyvät valtakunnan- ja piiritason toiminnasta.

Sinisen ryhmän poliitikot aikovat jatkaa Imatralla samojen asioiden ajamista kuin perussuomalaisissa.

— Asiat ja tavoitteet eivät ole muuttuneet miksikään, ainoastaan puoleen sisäinen tilanne. Sillä tyylillä ei vaan jaksa jatkaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.