Imatran kaupunki lomauttaa 206 henkilöä enintään 28 päiväksi - Jos henkilöstöä alkaa kaatua petiin tai tilanne muuttuu, lomautuksia voidaan myös perua

Lomautetuksi joutuu noin kolmannes vakituisesta henkilöstöstä. Lomautukset kohdistuvat varhaiskasvatuksen, liikuntapalvelujen ja kirjastojen henkilöstöön sekä koulunkäyntiohjaajiin.

Heidi Veijalainen

Lomautukset kohdistuvat muun muassa varhaiskasvatuksen henkilöstöön.
Lomautukset kohdistuvat muun muassa varhaiskasvatuksen henkilöstöön.

Imatran kaupunki lomauttaa noin kolmasosan vakituisesta henkilöstään enintään 28 päivän ajaksi.

Lomautusilmoituksen saa 206 henkilöä. Esimiehet jakavat lomautusilmoitukset tällä viikolla.

Lomautukset kohdistuvat henkilöihin, joiden työtehtävät ovat tilapäisesti päättyneet tai olennaisesti vähentyneet koronaepidemiasta johtuvan poikkeustilanteen vuoksi, ja joille ei löydy korvaavia työtehtäviä.

Lomautukset kohdistuvat varhaiskasvatuksessa, liikuntapalveluissa ja kirjastoissa työskenteleviin sekä koulunkäyntiohjaajiin.

Lomautukset käynnistyvät aikaisintaan 8. toukokuuta, ja ne voidaan toteuttaa useammassa erässä yhdeksän viikon aikana, 10. heinäkuuta 2020 mennessä.

Suunnitellut lomautukset voidaan myös perua, jos tilanteet jostain syystä muuttuvat, vs. kaupunginjohtaja Kaisa Heino sanoo.

Jos esimerkiksi varhaiskasvatuksen yksikössä yksi henkilö sairastuu koronavirukseen, yksikkö joutuu karanteeniin kahdeksi viikoksi.

Silloin tarvitaan korvaavaa henkilöstöä muualle. Tilanne saattaakin kääntyä henkilöstöpulaksi, jolloin ei tietenkään ole perusteita lomautuksille, Heino selittää.

Viimeiset neuvottelut maanantaina

Lomautusten säästövaikutusta ei ole arvioitu.

Kaisa Heino korostaa, ettei lomautuksia tehdä säästösyistä, vaan siksi, koska työt ovat merkittävästi vähentyneet tai loppuneet osalla henkilöstöllä.

Esimerkiksi varhaiskasvatukseen osallistuvista lapsista paikalla on vain noin 18 prosenttia. On selvää, että sadan prosentin henkilöstömitoitus on tässä tilanteessa ylimitoitettu, Heino sanoo.

Korvaavia työtehtäviä on etsitty kautta organisaation, ja niitä on jonkin verran löydettykin. Loputtomiin varastojen järjestelyssä tai vaikka arkistojen siivoamisessa ei kuitenkaan riitä työtä kaikille.

Lomautuksia koskevien yt-neuvottelujen käynnistämisestä päätettiin maaliskuun puolivälissä.

Viimeinen neuvottelukerta oli maanantaina 6. huhtikuuta, jolloin neuvottelujen tulos käsiteltiin ja hyväksyttiin myös kaupunginhallituksen kokouksessa.

Lomautusuhka koskee lain mukaisesti vain vakinaisia työntekijöitä sekä määräaikaisista vakinaisten sijaisia.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset