Kahvilayrittäjä Kaisa Hirn perustaa Sienimäelle elintarvikekioskin, jonka ovet aukeavat ensi viikolla: "Lähti ihan siitä, että tätä on niin paljon toivottu," lehtijutusta potkua idealle saanut Hirn kertoo

Rouskunkadulla entisen kampaamon liiketila on vaivihkaa saanut elämän henkäyksen. Sienimäki ehti olla ilman elintarvikekauppaa yli puoli vuotta.

Jasmin Ojalainen

Rouskunkadulla entisen kampaamon tiloihin herätellään elintarvikekioskia. Asialla on imatralainen kahvilayrittäjä Kaisa Hirn, jonka mielestä Sienimäelle tarvitaan kauppa.
Rouskunkadulla entisen kampaamon tiloihin herätellään elintarvikekioskia. Asialla on imatralainen kahvilayrittäjä Kaisa Hirn, jonka mielestä Sienimäelle tarvitaan kauppa.

Sienimäellä Rouskunkadun entisen K-marketin rakennuksen pienemmässä liiketilassa on elonmerkkejä: tilaan ilmestyneet kylmäkaapit hyrisevät jo, ja seinähyllyt alkavat täyttyä kotitalous- ja elintarvikkeista.

Ensi viikolla paikalla aukeaa Sienimäen elintarvikekioski, jonka takana on Imatrankoskella toimivan Kahvila Johannan yrittäjä Kaisa Hirn.

— Tämä lähti siitä, kun sitä on niin paljon toivottu. Asun itsekin Sienimäellä ja ajateltiin, että olisi tarvetta. Potku oli se lehtijuttu, jossa joku voivotteli, että täällä ei ole paikkaa. Kesäkuun loppupuolella aloitettiin keskustelut, jotka loppujen lopuksi etenivät nopeasti kun tämä on ollut tyhjillään, Hirn kertoo.

Ovet auki ensi torstaina

Vuokrasopimus astui voimaan 1. heinäkuuta. Heinäkuun ajan liiketilaa on maalattu ja pintoja siistitty, minkä lisäksi sinne on saatu tiskit ja uudet lavuaarit.

Tällä hetkellä meneillään on tuotehinnoittelu ja viimeisiä hankintoja, kuten kahvipöytä. Loppusiivous tehdään ensi viikon keskiviikkona ja kioskin avajaiset pidetään torstaina 1. elokuuta, Hirn kertoo.

— Valikoimassa on peruselintarvikkeita, kodin puhdistusaineita ja taloustavaroita, mutta tarkoitus olisi, että avajaispäivänä otetaan toiveita vastaan.

Jasmin Ojalainen

Tämä näkymä tunnetaan jatkossa Sienimäen elintarvikekioskina. Sisällä hohkaavat jo kylmälaitteistot.
Tämä näkymä tunnetaan jatkossa Sienimäen elintarvikekioskina. Sisällä hohkaavat jo kylmälaitteistot.

Remontin yhteydessä Hirn on pitänyt kioskin ovia auki, jonka myötä paikalla on käynyt uteliaita silmäpareja. Sen ansiosta aiheesta syntyi positiivista hyrinää niin ikään Facebookissa imatralaisten keskuudessa, jossa uudesta palvelusta iloitaan. Sienimäen K-market sulki ovensa joulukuussa 2018.

— Ihmiset ovat tulleet uteliaisuuttaan katsomaan, että mitä tänne muuttaa. Todella kivaa on ollut, kun on ollut hyvä vastaanotto. Tila on saatu toimivaksi ja positiivisin mielin odotetaan mitä tuleman pitää.

Kahvila kiinni lauantaisin

Yrittäjänä Hirn saa kontolleen nyt laajentuneen vastuualueen. Lisähenkilökunnalle ei hänen mukaansa vielä ole tarvetta, mutta kahvilan luukulle laitetaan tätä nykyä lappu aina lauantaisin.

— Lauantai supistetaan sieltä ja kokeillaan tällä henkilökunnalla. Jos tarvetta on, katsotaan tilannetta uudelleen.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Reijo Nurmikosken mukaan taloyhtiö osallistuu remonttiin muun muassa maalikustannuksissa. Uudesta vuokralaisesta hän on luonnollisesti mielissään.

— Ihan positiivista ja kivaa, että tänne saadaan tällainen toimija, Nurmikoski sanoo.

Juttua päivitetty 27.7.2019 klo 14:18: korjattu kirjoitusasu Rouskukadusta Rouskunkaduksi ja lisätty kuva.

Luetuimmat