Pave Maijasen elämäkerta julki keväällä – ALS-tautiin sairastunut muusikko aikoo avata muistelmissaan vaiettuja aiheita

Tänä syksynä 70 vuotta täyttänyt muusikko Pave Maijanen kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa sairastavansa parantumatonta ALS-tautia.

Minna Raitavuo

Pave Maijanen täytti tänä syksynä 70 vuotta. Keväällä ilmestyvät muistelmat avaavat monipuolisen muusikon uraa ja elämää.
Pave Maijanen täytti tänä syksynä 70 vuotta. Keväällä ilmestyvät muistelmat avaavat monipuolisen muusikon uraa ja elämää.

Musiikkitoimittaja Tommi Saarelan kirjoittama elämäkerta Pave Maijanen – Elämän nälkä summaa lappeenrantalaislähtöisen muusikon Pave Maijasen elämäntyötä. Teos julkaistaan ensi keväänä.

Kustantaja Tammi kertoo tiedotteessa, että tiukasti yksityiselämäänsä julkisuudelta suojellut Maijanen avaa muistelmissaan vaiettuja aiheita ja elämänkatsomustaan. Maijasen suosio kasvoi nopeasti 1980-luvun puolivälissä hittiensä Pidä huolta ja Lähtisitkö myötä, mutta uran varrelle on mahtunut myös suvantovaiheita.

Martti Rosendahl

Lappeenrantalaislähtöinen Pave Maijanen on tehnyt monipuolisen muusikon uran. Arkistokuva.
Lappeenrantalaislähtöinen Pave Maijanen on tehnyt monipuolisen muusikon uran. Arkistokuva.

Syyskuun 3. päivänä 70 vuotta täyttänyt muusikko kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa sairastavansa parantumatonta ALS-tautia. Lappeenrantalaislähtöinen Maijanen antoi haastattelun sähköpostitse, koska puhuminen on hänelle jo vaikeaa.

Duodecimin terveyskirjaston mukaan ALS tuhoaa lihaksia käskyttäviä liikehermoja, mikä surkastuttaa lihaksistoa ja aiheuttaa liikuntakyvyttömyyden ja lopulta lamauttaa hengityksen.

Maijanen kertoi haastattelussa saaneensa ALS-diagnoosiin vuosi sitten keväällä. Viime vuonna juhannusviikolla hän esiintyi viimeisen kerran jääkiekkoleirillä Vuokatissa.

Pave Maijanen on kuluvana vuonna näkynyt ja kuulunut Lappeenrannassa paljon. Hänen musiikillaan on merkittävä rooli Lappeenrannan kaupunginteatterin musiikkinäytelmä Lehmusten kaupungissa. Lappeenrannassa kulttuuritila Nuijamiehessä puolestaan oli tänä syksynä esillä Maijasen valokuvanäyttely Valo ja kuva.

Pave Maijanen – Elämän nälkä -elämäkertateos julkaistaan huhtikuussa 2021 myös äänikirjana ja e-kirjana.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset