Konkalammen hiihtokeskuksessa lasketellaan myös tänä talvena: Lumettaminen uudella tykillä alkaa piakkoin, tavoitteena saada rinteet auki tämän vuoden aikana

Konka Ski investoi tänä vuonna uusvanhaan käytettyyn matalapainelumitykkiin, jolla lumettaminen onnistuu pienemmilläkin pakkasilla. Rinteet on tarkoitus saada auki tämän vuoden puolella, mutta viimeistään heti ensi vuoden alussa. Ruokolahdella Freeski avautuu tämän viikon torstaina.

Kai Skyttä

Tavoitteena on, että kävijämäärät eivät ainakaan putoa viime talvesta, kertoo Konka Skitä pyörittävä Elmeri Piik.
Tavoitteena on, että kävijämäärät eivät ainakaan putoa viime talvesta, kertoo Konka Skitä pyörittävä Elmeri Piik.

Viime talvena muutaman vuoden tauon jälkeen avautunut Konkalammen hiihtokeskus avaa rinteet laskettelijoille Simpeleellä myös tulevana talvena.

Konkalammen Hiihtokeskus ry:n hallituksen puheenjohtaja Elmeri Piik kertoo, että suunnitelmissa olisi avata rinne niin pian kuin mahdollista.

— Yritetään tiukasti saada rinne tämän vuoden puolella auki, tai viimeistään heti vuoden vaihteen jälkeen. Mutta se on ihan luontoäidin armoilla, kertoo Piik.

Vielä viime talvena Konka Ski -hiihtokeskuksen kaikki lumitykit olivat korkeapainetykkejä, joilla lumetus onnistui vasta 15 asteen pakkasjaksoilla, jotka kestivät useamman vuorokauden.

Konka Ski investoi tänä vuonna uusvanhaan käytettyyn matalapainelumitykkiin, jolla lumettaminen onnistuu pienemmilläkin pakkasilla. Piikin mukaan myyjän lupaus oli, että lumetus onnistuu heti lämpötilan painuessa pakkaselle.

— Odotamme kuitenkin ainakin viittä pakkasastetta, ja mielummin useamman päivän putkeen. Nyt näyttää taas tulevan plussaa, mutta heti seuraavalla pakkasjaksolla pyrimme käynnistämään lumetuksen, sanoo Piik.

Hiihtolomaviikolla auki joka päivä

Viime vuonna Konka Skin rinteiden aukeaminen meni reilusti vuoden vaihteen yli. Rinteet avautuivat 1. helmikuuta, ja olivat avoinna maaliskuun loppuun. Rinteet olivat avoinna neljänä päivänä viikossa.

Tänä vuonna hiihtokeskuksen on tarkoitus olla auki viime vuoden tapaan: keskiviikkoisin ja perjantaisin illalla, ja lauantaina sekä sunnuntaina puolesta päivästä iltaan saakka.

— Hiihtolomaviikolla pidämme tietysti koko viikon auki, Piik kertoo suunnitelmista.

Joonas Tapaninen

Markus Kaljunen ja Elmeri Piik saivat Konka Skin auki pitkän työrupeaman jälkeen viime talvena. Tänä vuonna on panostettu muun muassa uuteen lumitykkiin.
Markus Kaljunen ja Elmeri Piik saivat Konka Skin auki pitkän työrupeaman jälkeen viime talvena. Tänä vuonna on panostettu muun muassa uuteen lumitykkiin.

Viime vuonna hiihtokeskuksen pyörittäjien huolenaiheena oli se, että onko muutaman vuoden tauon jälkeen lähialueella enää laskettelusta kiinnostuneita ihmisiä.

Piikin mukaan viime kauden laskettelijoiden määrä oli kuitenkin lopulta positiivinen yllätys.

— Tietysti hiljaisempiakin päiviä oli, mutta pääasiassa oli aina muutama kymmentä ihmistä laskemassa, kun rinteet olivat auki.

Positiivista palautetta

Palaute kuntalaisilta oli myös hyvää. Laskettelijat jakoivat kiitosta siitä, että Konkalammella pääsi jälleen laskettelemaan.

Tavoitteena on, että tulevalla laskettelukaudella kävijämäärät eivät ainakaan putoa viime vuodesta.

— Toivottavasti sana on kiirinyt, ja laskettelemisesta kiinnostuneita olisi vielä enemmän, Piik toivoo.

Konka Ski -hiihtokeskuksessa on kolme rinnettä, joista viime talvena kaksi oli avoinna. Tulevalla laskettelukaudella on tavoitteena saada kaikki kolme rinnettä auki.

Ruokolahdella toimiva laskettelukeskus Freeski avaa rinteet laskijoille torstaina 5. joulukuuta. Freeskissä torstaina avautuu kolme hissiä, eturinne 1, rinne 2, pikku park sekä lasten rinne.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset