Imatran kaupungin yt-neuvottelut päättyivät — Enimmillään sopeutustarve on yhä 40 henkilöä, lopullinen määrä selviää vastuualuekohtaisissa neuvotteluissa

Säästöjä onnistuttiin kokoamaan neuvottelujen aikana vain 173 000 euroa 1,6 miljoonan euron säästövelvoitteesta.

Matti Veijalainen

Imatran kaupungin yt-neuvottelijat tapasivat viidennen ja tällä erää viimeisen kerran perjantaina. Tilaisuudessa päätettiin kuusi viikkoa kestänyt neuvottelu.
Imatran kaupungin yt-neuvottelijat tapasivat viidennen ja tällä erää viimeisen kerran perjantaina. Tilaisuudessa päätettiin kuusi viikkoa kestänyt neuvottelu.

Imatran kaupungin yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet.

Toiminnallisia säästöjä onnistuttiin kokoamaan neuvottelujen aikana vain 173 000 euroa 1,6 miljoonan euron säästövelvoitteesta. Tämä merkitsee, että sopeutustarpeesta 1,427 miljoonaa euroa kohdentuu henkilöstöratkaisuihin.

Henkilöstösopeutuksia pyritään kokoamaan myös muilla keinoin kuin irtisanomisin.

Enimmillään sopeutustarve voi kuitenkin yhä tarkoittaa 40 henkilön irtisanomista. Vastuualuekohtaisesti irtisanomiset jakautuvat niin, että konsernipalveluista lähtisi enintään seitsemän, kaupunkikehitys ja teknisistä palveluista enintään 17 ja hyvinvointi- ja koulutuspalveluista enintään 16 henkilöä.

Vielä viime viikonloppuna irtisanomisten arvioitiin kohdistuvan niin, konsernipalveluista sekä kaupunkikehitys- ja teknisistä palveluista irtisanottaisiin yhteensä 20 henkilöä ja hyvinvointi- ja koulutuspalveluista saman verran.

— Tilanne on täsmentynyt, mutta kyse on edelleenkin noin-luvuista. Määrät eivät ole vielä konkretisoituneet, vaan vasta alustavaa hahmottelua ja jakoa on tehty, kertoo Imatran kaupunginjohtaja Kai Roslakka.

Sopeutuksista 800 000 euroa kohdentuu hyvinvointi- ja koulutuspalveluille, 493 000 euroa kaupunkikehitykselle ja 307 000 euroa konsernipalveluille.

Palvelukohtaiset yt-neuvottelut alkavat 12. marraskuuta

Kaupunginhallituksessa talousarvioesitystä käsitellään 28. lokakuuta. Se tulee pitämään sisällään yt-neuvottelun tuloksen. Kaupunginvaltuusto hyväksyy talousarvion 11. marraskuuta.

Vastuualuekohtaiset sopeutustoimet käynnistetään palvelukohtaisin yt-neuvotteluin. Nämä neuvottelut aloitetaan 12. marraskuuta. Lopulliset irtisanomismäärät ratkeavat näissä neuvotteluissa. Esimerkiksi vapaaehtoiset ratkaisut voivat vielä muuttaa irtisanomistarpeiden määriä.

— Raskain vaihe neuvotteluista alkaa vasta, kun aletaan konkretisoimaan toimenpiteitä. Tavoitteena on, että vastuualuekohtaiset yt-neuvottelut saadaan hoidettua vuoden loppuun mennessä, Roslakka tähdentää.

Juttua muokattu 25.10. klo 14.45. Lisätty Kai Roslakan kommentit.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset