Parikkalan Valon asiakkaista noin 2 400 taloutta vailla sähköä torstaina iltapäivällä

Rautjärvellä korjattu eilisen myräkän jälkiä: Puita kaatunut talojen ja sähkölinjojen päälle.

Seppo Rautiovaara

Oksiin tarttunut lumi painaa oksia ja kaataa puita sähkölinjoille. Arkistokuva. 
Oksiin tarttunut lumi painaa oksia ja kaataa puita sähkölinjoille. Arkistokuva. 

Parikkalan Valon asiakkaista noin 2 400 taloutta on ilman sähköä torstaina iltapäivällä hieman kello 16:n jälkeen, ilmenee sähköyhtiön häiriökartasta. 

Yhtiön nettisivuilla kerrotaan, että lumi on painanut puita sähköjohdoille eri puolilla jakeluvastuualuetta. Vikojen korjaus on jatkunut tauotta eilisestä illasta lähtien. 

—Aamupäivän aikana vahvuuteemme on liittynyt helikopteri nopeuttamaan vikojen paikantamista. On todennäköistä, ettei kaikkia vikoja saada korjattua tämän vuorokauden aikana, Parikkalan Valon nettisivuilla todetaan.

Vikapaikkojen etsimistä helikopterin avulla jatketaan jälleen perjantaina. Pimeän saapuessa vikojen korjaaminen hidastuu.

Parikkalan Valo on saanut apua vikojen korjaamiseen myös muilta yhtiöiltä.

 Tuhoja myös Rautjärvellä

Keskiviikkoillan lumimyräkkä ja kova tuuli aiheuttivat jonkin verran tuhoja myös Rautjärvellä. Pelastuslaitos on sai vielä torstaina päivällä kaksi uutta ilmoitusta lumimyräkän aiheuttamista vahingoista.

Ensimmäisessä ilmoituksessa puu oli kaatunut asuinrakennuksen päälle ja toisessa ilmoituksessa puu oli rymähtänyt sähkölinjaa päin.

— Etelä-Karjalassa on käyty tämän päivän aikana paikan päällä selvittämässä vahinkoja muutamissa kohteissa, joissa vahingot ovat olleet samantyyppisiä eli puu on kaatunut talon tai sähkölinjan päälle, päivystävä palomestari Toni Jaako kertoo.

Muokattu uutista klo 16.34. Lisätty uusia tietoja Parikkalan Valon julkaisemasta tiedotteesta.

Luetuimmat