Imatra myy yhdeksän sote-kiinteistöä Attendolle: Listalla Honkaharju, Kukkurila ja Vuoksenniskalle nouseva Immalan Loistekin

Kaupan kokonaisarvo on yli 21 miljoonaa euroa. Voimassa olevat Eksoten vuokrasopimukset siirtyvät sellaisenaan uudelle omistajalle. Huonokuntoisimmat rakennukset Attendo aikoo purkaa.

Kai Skyttä

Honkaharjun sairaala on yksi myytävistä kiinteistöistä.

Imatra on tekemässä jättimäiset kiinteistökaupat sote-yhtiö Attendon kanssa. Attendo on ostamassa kaupungilta kaikkiaan yhdeksän sote-kiinteistöä 21 miljoonan euron kauppahintaan.

Myytäviin kiinteistöihin kuuluvat Honkaharju, Kukkurila, Villa Vanamo, vielä rakenteilla oleva Immolan Loiste, Vuoksela, Tikanpesä, Paajalan asuntola, Sinkki ja Leppärousku.

Kauppaan kuuluu myös lisärakentamista, sillä Attendo sitoutuu kolmeen uudisrakennuskohteeseen Imatralle. Yhtiö aikoo rakennuttaa 120 hoiva- ja asumispalvelupaikkaa, joiden lisäksi suunnitelmiin kuuluu noin 15-paikkaisen kehitysvammaisten palvelutalon rakentaminen. Attendo kuvailee investointia 15 miljoonan euron suuruiseksi.

Huonokuntoisimmat rakennukset Attendo aikoo purkaa. Voimassa olevat Eksoten vuokrasopimukset siirtyvät sellaisenaan uudelle omistajalle.

Kiinteistökaupalle antoi hyväksynnän maanantaina Imatra kaupunginhallitus. Kaupunginvaltuusto käsittelee asiaa viikon kuluttua. Honkaharju on kaupungin suoraan omistama, ja valtuusto voi siten päättää sen myynnistä. Muiden kiinteistöjen osalta valtuusto voi antaa kauppaan liittyvää omistajaohjausta konserniyhtiöilleen.

Juttua muokattu 21.5. klo 17.12.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat