Kosken koululle ja Itä-Suomen koululle etsinnässä väistötilat, syynä rakennuksen kosteus- ja mikrobivauriot

ANU PAKARINEN

Kosken koulu lähtee evakkoon tämän lukuvuoden jälkeen.
Kosken koulu lähtee evakkoon tämän lukuvuoden jälkeen.

Kosken koulun päärakennuksessa on havaittu kosteus- ja mikrobivaurioita. Sen vuoksi Kosken yläkoululle ja Itä-Suomen koululle on aloitettu väistötilojen etsintä, tiedottaa Imatran kaupunki.

Kesän aikana Kosken koulun päärakennuksessa on tehty kattava rakennustekninen kuntotutkimus. Alustavat tulokset paljastivat, että koulussa on sisäilman laatuun liittyviä riskejä.

Rakennenäytteissä on havaittavissa viitteitä kosteus- ja mikrobivaurioista. Kaupungin mukaan välitöntä vaaraa oppilaiden ja henkilökunnan terveydelle ei ole.

Sisäilmatyöryhmän suosituksesta kaupunki selvittää nyt Kosken yläkoululle ja Itä-Suomen koululle väistötiloja, tavoitteena turvallisen oppimis- ja työskentely-ympäristön takaaminen.

Väistötiloihin muutto on ajankohtaista seuraavan lukuvuoden alussa eli elokuussa 2018.

Koululla tehdään välittömästi tarvittavat korjaustoimenpiteet, jotta tiloissa on turvallista olla tämä lukuvuosi. Todennäköisin vaihtoehto väistötiloille on moduuliratkaisu. Kaupunginhallitus tekee päätöksen väistötiloista 11. syyskuuta.

Kaupunki järjestää vanhemmille tiedotus- ja keskustelutilaisuuden keskiviikkona 6. syyskuuta kello 18 Karelia-salissa. Koulun henkilöstölle on oma tiedotustilaisuus tiistaina.

Linnalan koulun osalta luokkatilojen olosuhdemittaukset jatkuvat edelleen ja tulokset niistä saadaan noin kuuden viikon kuluttua. Olosuhdemittaukset suorittaa ulkopuolinen asiantuntija, tiedottaa kaupunki.

Minna Mäkinen

Minna Mäkinen

Luetuimmat