Imatralla sataa kaksi päivää lähes putkeen, mutta viikonlopuksi poutaantuu

Kai Skyttä

Torstai ja perjantai ovat Imatran seudulla varsin sateiset.
Torstai ja perjantai ovat Imatran seudulla varsin sateiset.

Suomen yllä oleva matalapaine tekee säästä hyvin epävakaisen. Sadekuurot seuraavat toistaan torstaina ja perjantaina Imatran seudulla.

— Sade ei ole jatkuvaa, vaan katkonaista ja kuuroittaista. Kyse on tavanomaisista syyssateista, kertoo päivystävä meteorologi Nina Karusto Ilmatieteen laitokselta.

Tämänhetkisen sääennusteen mukaan keli muuttuu hieman poutaisemmaksi viikonloppuna. Sateen todennäköisyys vähenee, ja aurinkokin voi pilkistellä.

Poutaisin päivä on sunnuntaina, mutta silloinkin on on pieni sateen mahdollisuus. Sää viilenee hieman. Päivälämpötila putoaa pari astetta, Karusto kertoo.

Ensi viikko on poutainen, tai sitten ei

Ensi viikon sääennusteeseen liittyy vielä epävarmuutta.

Tämän hetken sääennusteen mukaan ensi viikko olisi poutainen. Suomea lähestyy kuitenkin jo seuraava matalapaine, joka Etelä-Suomeen osuessaan tuo mukanaan sateita. Mitään satavarmaa ensi viikosta ei voi siis vielä sanoa, Karusto toteaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.