Ammattikorkeakoulun viimeiset opiskelijat valmistuivat Imatralla — Mutta miten käy jatkossa imatralaisten pop-up -ja muiden ruokatapahtumien?

Piia Kaskinen

Kun opiskelut helpottavat, myös ravintola Avivanin pyörittäjä Dilsher Mahmoud ehtii keskittyä taiteeseen ajan kanssa. Ravintolan pitämistä hän aikoo jatkaa.
Kun opiskelut helpottavat, myös ravintola Avivanin pyörittäjä Dilsher Mahmoud ehtii keskittyä taiteeseen ajan kanssa. Ravintolan pitämistä hän aikoo jatkaa.

Kun tänään lähden, en taakse aio vilkaistakaan, lauloivat ammattikorkeakoulun opettajat perjantaina oppilaiden valmistumistilaisuudessa.

Vuonna 1996 saman laulun lauloivat vastavalmistuneet opiskelijat. Tällä kertaa laulu oli osoitettu sekä heille että opettajille, onhan heidän seuraava osoitteensa Lappeenranta.

Ammattikorkeakoululta valmistui kaikkiaan 32 opiskelijaa. Heistä 17 opiskeli kuvataidelinjalla ja 15 suomen- ja englanninkielisillä hotelli- ja ravintola-alan linjoilla.

— Täällä on ollut mukava ja hyväntahtoinen ilmapiiri, totesi päättäjäistilaisuudessa puheen pitänyt ja juuri restonomiksi valmistunut Joonas Kekkonen.

Hänen kohdallaan opettajien laulama laulu piti hyvin konkreettisesti paikkansa, sillä seuraavana suunta oli muuttamaan, hirveällä kiireellä. Jo perjantaina on tarkoitus olla pääkaupunkiseudulla.

Kuvataiteilijoiksi valmistui myös imatralaisille tuttu Avivan -ravintolan pitäjä Dilsher Mahmoud.

— Tämä viimeinen vuosi on ollut aika kiireinen. Taiteen tekemisessä tarvitaan aikaa, siihen että pelkästä idasta tulee valmis taideteos, hän kertoo.

Kun lopputyöt on tehty ja deadlinet sitä myöten ohi, taiteeseen ehtii taas keskittyä ihan eri tavalla, hän sanoo. Vapaa-ajalla taiteeseen voi käyttää ihan niin paljon aikaa, kun se vaatii.

Mahmoud aikoo jatkaa myös taidenäyttelyjen pitämistä Avivan -ravintolassa.

— Toivon, että moni tuo sinne taideteoksiaan näytille. Tila on vapaa. 

Piia Kaskinen

Kuvataiteilijoiksi valmistui kaikkiaan 17 oppilasta. Heistä 15 oli paikan päällä valmistujaistilaisuudessa.
Kuvataiteilijoiksi valmistui kaikkiaan 17 oppilasta. Heistä 15 oli paikan päällä valmistujaistilaisuudessa.

Miten käy ruokatapahtumien?

Opettajat suhtautuvat tähän niin, että elämässä on muutoksia.

— Ja tällä varmistetaan se, että koulutus maakunnassa jatkuu, totesi matkailun lehtori Ilkka Lehtola.

Sinne on mentävä, missä vetovoimaa oletetaan olevan, sanoi puolestaan Jukka Moilanen, lehtori ja keittiömestari. Lappeenrannassa odottavat isommat tilat.

Mutta entäs ne imatralla jo tutuiksi käyneet pop up- ja muut ruokatapahtumat, järjestetäänkö niitä vielä? Ammattikorkean kädenjälkihän on näkynyt niissä vahvana.

— No, kuten georuokatapahtumassa huomasimme, niin on ihan sama että ajetaanko niiden ruokalaatikoiden kanssa kaksi kilometriä vai 40. Voi sanoa, että vaikka ammattikorkeakoulu lähtee Imatralta, niin Imatra ei lähde ammattikorkeakoulusta, Moilanen lohduttaa.

Ja vaikka ammattikorkea lähteekin, niin eivät ne suhteet paikallisiin yrityksiin ja muihin yhteistyötahoihin siitä mihinkään häviä, Lehtola sanoo.

Muutettu kuvien järjestystä klo 11.50.

Luetuimmat