Eksote avasi infektiovastaanoton Honkaharjuun – Potilaat saapuvat vastaanotolle sairaalan sisäänkäynnistä

Vastaanotolle ei voi saapua omatoimisesti, vaan niille ohjataan terveys- ja hyvinvointiasemien palvelunumeroista sekä päivystysavun numerosta. Ruokolahdella ja Rautjärvellä ei enää hoideta hengitysinfektioista kärsiviä potilaita, vaan heidät ohjataan Honkaharjun, Armilan ja Parikkalan vastaanotoille.

Kaisa Beltran

Honkaharjuun avattiin eilen infektiovastaanotto.
Honkaharjuun avattiin eilen infektiovastaanotto.

Eksote avasi infektiovastaanoton Honkaharjuun eilen. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri on avannut kolme infektiovastaanottoa tämän ja viime viikon aikana. Armilan vastaanotto avattiin viime viikolla ja Parikkalan tänään.

Vastaanotoilla hoidetaan hengitystieinfektio-oireisia potilaita. Vastaanotoille ei voi saapua omatoimisesti, vaan niille ohjataan terveys- ja hyvinvointiasemien palvelunumeroista sekä päivystysavun numerosta 116 117.

Honkaharjussa infektiopotilaat saapuvat infektiovastaanotolle sairaalan sisäänkäynnistä. Muut potilaat Honkaharjussa hoidetaan rakennuksen normaaleissa vastaanottotiloissa, joihin on erilliset sisäänkäynnit.

Eksoten nyt avattujen infektiovastaanottojen tarkoitus on minimoida hoitoon hakeutumisesta johtuvat tartunnat.

Hengitysinfektiot hoidetaan keskitetysti

Joutsenon, Luumäen, Lemin, Sammonlahden, Savitaipaleen, Rautjärven, Ruokolahden ja Taipalsaaren hyvinvointiasemilla ei hoideta enää hengitysinfektioista kärsiviä potilaita, vaan heidät ohjataan Honkaharjun, Armilan ja Parikkalan vastaanotoille.

Honkaharjun kiirevastaanoton toimintaa on muokattu iltaisin ja viikonloppuisin. Infektiopotilaat on ajastettu saapumaan eri aikaan ja heidän osaltaan käytetään erillistä infektiovastaanoton tilaa.

Omaoloon koronavirustaudin oirearviokysely

Jos sinulle tulee kiireellinen hoidontarve, soita 116 117, jotta sinut ohjataan oikealle vastaanotolle. Jos epäilet koronavirustartuntaa, täytä ensin oirearvio osoitteessa omaolo.fi. Erityisesti hengitystieinfektioissa on tärkeää tehdä ensin oirearvio ja kiireellisissä tapauksissa soittaa 116 117. Suoraan vastaanotoille ei saa saapua. Henkeä uhkaavissa tilanteissa tulee soittaa suoraan hätänumeroon 112.

Omaoloon on avattu CE-merkitty koronavirustaudin oirearviokysely. Palvelu ohjaa tarvittaessa suoraan oikealle ammattilaiselle, terveysneuvontaan tai hätätilanteissa 112. Kysely on toteutettu yhteistyössä THL:n kanssa.

Luetuimmat

Kommentoidut