Aapo Pellinen mielisi sotilaslähetiksi, Juho Rautio on pohtinut rajajääkärikomppaniaakin — Toinen kutsuntapäivä käynnistyi Imatralla, jossa Vekaranjärvi kiinnostaa alokkaita: "Meillä on hyvä nuoriso", kertoo majuri Pasi Kallioniemi ikäluokan varusmiehistä

Imatralla kutsunnat koskevat tänä vuonna 149 nuorta miestä. Suurin osa heistä hakee Karjalan prikaatiin.

Jasmin Ojalainen

Aapo Pellinen (vasemmalla) ja Juho Rautio odottelivat kutsuntoja alkaviksi. Kumpikaan ei kertonut jännittävänsä.
Aapo Pellinen (vasemmalla) ja Juho Rautio odottelivat kutsuntoja alkaviksi. Kumpikaan ei kertonut jännittävänsä.

Imatralla toinen kutsuntapäivä käynnistyi torstaiaamuna Kulttuuritalo Virrassa.

Etelä-Karjalassa tämänvuotiset kutsunnat koskevat vuonna 2001 syntyneitä ja aikaisempina vuosina vuoden kutsuntoihin uudelleen tarkastettavaksi määrättyjä. Imatralla kutsunnanalaisia oli 149, koko maakunnassa puolestaan 750.

Nuoret miehet ovat nykyisin hyvin valveutuneita. — Majuri Pasi Kallioniemi

Alokkaat rennoin mielin

Avaustilaisuutta hyväntuulisena odotellut Aapo Pellinen ei tunnustanut jännittävänsä kutsuntoja. Pellinen on jo ehtinyt pähkäillä, mitä palvelusajaltaan toivoo.

— Haluaisin hakea Haminaan, koska se on lähellä ja tykkäisin siitä paikkana. Palvelusajalla ei oikeastaan olisi väliä, mutta yritän päästä lähetiksi. Se tuntuu siltä, että voisi sopia minulle.

Juho Rautio kertoi niin ikään saapuneensa kutsuntapäivän aamuun rennoin mielin. Mahdollisista palveluspaikoista Rautio on pohtinut muun muassa rajajääkärikomppaniaa.

— Vekaranjärvi, Hamina ja Onttola ovat vaihtoehtoja, joita punnitsen. Ne ovat lähellä ja siellä käyneet kaverit ovat kertoneet kokemuksia. Voisin olla useampiakin vuosia, jos vain viihtyy. Uraa en ole miettinyt päivää pidemmälle, mutta voihan siitä olla hyötyä tulevaisuudessa.

Jasmin Ojalainen

Eilen keskiviikkona Imatralla kutsuntoihin saapui samanmoinen määrä nuoria miehiä.
Eilen keskiviikkona Imatralla kutsuntoihin saapui samanmoinen määrä nuoria miehiä.

Vekaranjärvi on ykkönen

Kutsuntalautakunnan päällikkönä toimiva majuri Pasi Kallioniemi kertoo, että ensimmäisen kutsuntapäivän perusteella Karjalan prikaati vetää imatralaisalokkaita hyvin puoleensa. Lisäksi maasotakoulu houkuttelee varusmiehiä.

— Ne ovat kaksi selkeintä, toki niissä on eniten kiintiöitäkin. Niiden jälkeen tulevat Utin jääkärirykmentti, Pohjois-Karjalan rajavartiosto sekä rannikkoprikaati.

Erikoisjoukkojen hakijamäärät eivät Kallioniemen mukaan ole kokeneet erityistä notkahdusta suuntaan tai toiseen. Kutsuntapäivästä hän toivoo alokkaiden poimivan hyvän asenteen tulevaa kohtaan.

— Näkisin, että pääsääntöisesti alokkaiden toive kohtaa päätöksen. Kannustan heitä kuitenkin miettimään aina muitakin vaihtoehtoja ja ottamaan palveluksen niin, että se voi palvella tulevaa ammattia jos vain yhtään tietää, mikä kiinnostaa.

Etelä-Karjalassa kutsunnat alkoivat 20. elokuuta Taipalsaarella. Ikäluokan varusmiestasoonkin on sen myötä muodostunut jo tuntumaa.

— Tilastot kertovat tietynlaista laskua kuntopuolesta, mutta terävyydestä ja henkisestä puolesta sanon, että nuoret miehet ovat nykyisin hyvin valveutuneita. Meillä on hyvä nuoriso, Kallioniemi sanoo.

Maakunnan kutsunnat jatkuvat ja päättyvät Lappeenrannassa 23.-27. syyskuuta.

Juttua päivitetty 19.9.2019 klo 12:21: korjattu kirjoitusvirhe.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset