Työttömien määrä laski Imatralla — Uusia työpaikkoja edellisvuotta enemmän

Myös Ruokolahdella ja Rautjärvellä työttömiä oli vähemmän kuin vuosi sitten.

Kalle Sipiläinen

Työttömiä oli koko maassa viime vuotta vähemmän. Arkistokuva

Työttömien työnhakijoiden määrä laski lokakuussa edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta suurimmassa osassa Kaakkois-Suomen kuntia, eniten Kotkassa, Lappeenrannassa ja Kouvolassa.

Myös Imatralla lasku oli selkeää. Imatralla työttömiä oli 425 henkilöä viime vuoden lukemaa vähemmän. Imatralla oli lokakuussa 2509 työtöntä, joista lomautettuja oli 87 henkilöä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Imatralla 14 prosenttia. Pitkäaikaistyöttömien osuus väheni Imatralla seitsemän prosenttia.

Rautjärvellä työttömiä oli lokakuussa 211. Laskua viime vuoteen on 16 prosenttia. Ruokolahden tilanne oli 214 työtöntä, joka on 23 prosenttia edellisvuotta vähemmän.

ELY-keskuksen tiedotteen mukaan Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun aikana avoinna 1 507 uutta työpaikkaa, joka on neljä prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Lappeenrannan ja Imatran seudut tekevät kuitenkin poikkeuksen, sillä työpaikkoja oli enemmän kuin vuosi sitten. Imatralla oli lokakuussa 120 avointa työpaikkaa.
Valtakunnallisesti uusia avoimia työpaikkoja oli 19 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Koko Kaakkois-Suomessa oli lokakuun lopussa 18 229 työtöntä työnhakijaa, mikä on lähes 3000 henkilöä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Etelä-Karjalassa työttömiä oli 14,2 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.
Myös palveluissa olevien ja työllistettyjen määrät laskivat viime vuodesta.

Kaisa Beltran

Kaisa Beltran

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset