Rautjärven vanha pappila käymässä kaupaksi - jos 60 000 euron ostotarjous etenee myötätuulessa, saa Rautjärvi kaksi uutta asukasta Mynämäen suunnasta

Mika Savolainen ja Miia Tiikkaja etsivät mahdollisimman kaunista paikkaa. Sellainen löytyi Rautjärven rannasta.

In and Out Oy

Rautjärven vanha pappila sijaitsee Rautjärven rannassa. Rakennus on asuinkuntoinen, mutta perusteellisen korjauksen tarpeessa.
Rautjärven vanha pappila sijaitsee Rautjärven rannassa. Rakennus on asuinkuntoinen, mutta perusteellisen korjauksen tarpeessa.

Rautjärven rannassa sijaitseva Rautjärven vanha pappila on käymässä kaupaksi.

Kiinteistönvälittäjällä viime kesästä lähtien myynnissä olleesta rakennuksesta on jätetty yksi 60 000 euron ostotarjous.

Ostotarjouksen jättivät Mynämäellä asuvat Mika Savolainen, 48, ja Miia Tiikkaja, 46.

– Rakennus tulisi meille asuinkäyttöön. Etsimme mahdollisimman kaunista paikkaa. Lähellä on vettä, luontoa ja metsää. Sijainti on hyvä. Myös itärajan läheisyys kiinnostaa, kertoo Savolainen.

Savolainen on insinööri, joka työskentelee tällä hetkellä Uudessakaupungissa. Tiikkaja on ammatiltaan sairaanhoitaja.

Kirkkoneuvosto esittää ostotarjouksen hyväksymistä

Rakennuksen omistaa Ruokolahden seurakunta. Kirkkoneuvosto päätti tämän viikon kokouksessaan esittää kirkkovaltuustolle ostotarjouksen hyväksymistä.

Kiinteistövälittäjän arvio kiinteistön hinnasta oli 58 500 – 71 500 euroa.

Myyntipäätökseen tarvitaan kirkkovaltuuston määräenemmistö. Sen jälkeen kauppa menee kirkkohallituksen vahvistettavaksi.

Kaupat eivät siis toteudu pikaisella aikataululla.

– Tiesimme, että joitakin kuukausia se ottaa. Nyt tulivat päälle vielä poikkeusolot. Itseäkin tilanne mietityttää, mutta pitää tulevaisuuteen kuitenkin luottaa, sanoo Savolainen.

118 metriä rantaviivaa

Rautjärven vanha pappila on rakennettu 1950-luvulla. Kaksikerroksisen rakennuksen asuinkerroksessa on noin 207 neliötä, samoin kellarikerroksessa.

Öljylämmitteisen rakennuksen on arvioitu vaativan perusteellista korjausta. Erityisesti vesi- ja viemäriputket vaativat pikaista uudistamista.

Myytävälle kiinteistölle on tarkoitus lohkoa noin 1,24 hehtaarin tontti hautausmaiden välistä. Sille tulisi rantaviivaa noin 118 metriä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset