Eksote mukaan sote-uudistuksen valinnanvapauskokeiluun—Etelä-Karjalassa testataan sote-keskuksen valintaa

Kymmenelle maakunnalle myönnettiin yhteensä 100 miljoonaa euroa. Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä saa 50 miljoonaa euroa, Eksote 5,5 miljoonaa euroa.

Kai Skyttä

Eksote pääsi mukaan valinnanvapauskokeiluun. Arkistokuvassa uusi K-sairaala.

Etelä-Karjala on valittu mukaan sosiaali- ja terveyspalveluiden valinnanvapauden pilottiohjelmaan.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) saa 5,5 miljoonaa euroa kokeiluun, jossa asiakkaat testaavat sosiaali- ja terveyskeskuksen valintaa.

Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi kymmenelle maakunnalle yhteensä 100 miljoonaa euroa. Siitä Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä saa 50 miljoonaa euroa. Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Essote) saa yhteensä 6,5 miljoonaa euroa ja Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalveluiden kuntayhtymä 8 miljoonaa euroa.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden valinnanvapauskokeiluiden valmistelu voi alkaa sitten, kun eduskunta on hyväksynyt valinnanvapauslain. Laki on tarkoitus hyväksyä kesä-heinäkuussa.

Syksyllä järjestetään toinen hakukierros, koska hallitus haluaa, että valinnanvaputta kokeillaan kaikissa maakunnissa.

Kokeilut näkyvät tavallisten ihmisten arjessa viimeistään ensi vuoden alussa. Silloin eteläkarjalainen asiakas voi valita itselleen sosiaali- ja terveyskeskuksen, joka voi olla yksityinen tai julkinen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat