Veden desinfiointi lopetettiin Rautjärven Asemanseudulla — Veden keittokehotus on edelleen voimassa

Verkostosta otetaan vesinäytteet perjantaina ja niiden tulokset valmistuvat maanantaina.

Mika Strandén

Vesi pitää edelleen keittää Rautjärven Asemanseudun talouksissa.
Vesi pitää edelleen keittää Rautjärven Asemanseudun talouksissa.

Vesijohtoverkoston desinfiointi Rautjärven Asemanseudulla lopetettiin torstaiaamuna puoli yhdeksältä.

Vesijohtoverkoston veden keittokehotus on edelleen voimassa. Keittokehotus koskee koko Rautjärven Asemanseudun vesijohtoverkoston aluetta, myös entisen Rautjärven vesihuolto-osuuskunnan aluetta.

Verkostosta otetaan vesinäytteet perjantaina ja niiden tulokset valmistuvat maanantaina, jolloin asiasta on luvassa lisää tietoa. Mikäli vesinäytteet ovat puhtaat, voidaan keittokehotus poistaa.

Rautjärven vesi ja Imatran seudun ympäristötoimi tiedottavat, että vesijohtovedessä on edelleen klooria. Kloori poistuu vedestä keittämällä. Kloori voi irrottaa verkostosta sakkoja. Sakkaista tai värillistä vettä ei saa juoda, eikä sitä saa käyttää ruuanlaittoon, pyykinpesuun tai astianpesuun. Mikäli vesi on kirkasta, sitä voi keittämisen jälkeen juoda normaalisti.

Kiinteistöjä pyydetään käyttämään vettä tavanomaisesti ja juoksuttamaan vettä kiinteistöjen hanoista, jotta kloori saadaan vaikuttamaan kiinteistöjen omissa vesiputkissa.

Väliaikainen vedenjakelupiste on Rautjärven Asemanseudun torilla. Veden laatu täyttää vaatimukset Rautjärven Simpeleen ja Laikon verkoston alueella.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut