Ketterän vierailulla Kotkassa riitti tapahtumia kuin vanhan ajan iltamissa

Rippe Riikonen

Joni Suutari iski yhden osuman Ketterän voitto-ottelussa Kotkassa.

Ketterä unohti ainakin hetkeksi vähämaalisuuden hyveet vierailullaan Kotkassa. Kotijoukkue Titanit pommitti Ketterän verkkoon kaikkiaan neljä osumaa. Ketterä pisti kuitenkin paremmaksi seitsemällä osumallaan ja vei jaossa olleet sarjapisteet 4—7 (0—1, 3—4, 1—2).

Ketterä johtaa nyt jääkiekon Suomi-sarjaa kuuden pisteen erolla.

Ketterä oli rukannut ketjujaan vähän uuteen uskoon. Lepovuorossa Kotkassa olivat muun muassa Kristian Tyyskä, Jere Parikka ja Reko Riihinen.

Ykkösvitjassa Jesse Juntheikki sai laidoille Ondrej Mikulan ja Olli Julkusen. Kakkosessa Toni Iso-Mustajärven rinnalla pelasivat Joni Suutari ja Rudolfs Maslovskis. Kolmosvitjan muodostivat Onni Toivanen, Erno Ripatti ja Ville Tenosalmi. Nelonen pelasi koostumuksessa Saku Viskari, Toni Jalovaara ja Samuli Vuokniemi. Jevgeni Soloviev oli 13. hyökkääjä.

Pakkiparit Kotkassa olivat Jarno Lippojoki ja Mikko Kettunen, Renars Demiters ja Niko Kosonen sekä Ville-Oskari Heikkilä ja Juho Mättö. Aleksi Hohti aloitti maalilla.

Ketterä pääsi avauserässä kokeilemaan ylivoimapelinsä toimivuutta, eikä ollenkaan hassummin. Tomi Iso-Mustajärvi ja Jesse Juntheikki petasivat paikan Toni Jalovaaralle ja verkko Titaanien maalivahdin Otto Vehviläisen takana. Osuma jäi erän ainoaksi.

Toisessa erässä tapahtui sitäkin enemmän. Seitsemän maalia (Ketterälle neljä ja Titaaneille kolme) sekä kaikkiaan 36 jäähyminuuttia, jotka kaikki Titaaneille. Jäähymäärässä oli mukana Juho Luukkosen 10+20 minuutin jäähyt epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Ketterän maaleista erässä vastasivat Tomi Iso-Mustajärvi kahdesti, Rudolfs Maslovskis ja Ondrej Mikula kertaalleen. Kaksi Ketterän osumista tuli ylivoimalla, toinen kahden ja toinen yhden pelaajan ylivoimalla.

Päätöserän avauspuolikkaalla Ketterä sitten ratkaisi ottelun lopullisesti, kun Samuli Vuokniemi ja Joni Suutari iskivät maalin mieheen. Titaanit iski yhden osuman vielä ottelun lopussa ja selvisi kolmen maalin tappiolla.

Tenho Tiilikainen

Tenho Tiilikainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.