Punnitse ja säästä -ketju muuttuu It´s Pure -myymälöiksi, Imatran aikataulua ei ole lyöty vielä lukkoon

Arttu Muukkonen

Punnitse ja säästä myy irtotuotteita kilohinnalla.

Punnitse ja säästä -ketju muuttaa kauppansa It´s Pure -myymälöiksi. Ensimmäinen uuden konseptin mukainen myymälä on avautunut juuri Tampereella, tiedottaa ketju.

— Uusissa It´s Pure -myymälöissä keskitytään erityisesti tuotteisiin, joissa ei ole haitallisia teollisia lisäaineita. Uusi toimintatapa mahdollistaa myös täysin pakkauksettoman ostamisen, kertoo toimitusjohtaja Juuso Siro.

Myymälöitä uudistetaan jatkossa noin yksi kuukaudessa. Kokonaan uudet It´s Pure -myymälät avautuvat Helsingissä, Turussa, Vaasassa ja Oulussa.

Imatralla Punnitse ja säästä toimii Prismassa.

— Imatran myymäläkin uudistetaan niin pian kuin mahdollista. Aikataulua ei ole vielä lyöty lukkoon, kertoo Siro.

Lappeenrannassa Punnitse ja säästä toimii kauppakeskus Iso-Kristiinassa.

Uuden konseptin suurin muutos on ketjun mukaan zero waste eli pakkaukseton ostaminen. Asiakkaita kannustetaan tuomaan entistä enemmän omat astiansa mukaan ostoksille.

Muun muassa luomusmoothiet ostetaan kierrätyspulloissa ja luomupähkinät biohajoavissa pusseissa.

Ketjun perustaja Juuso Siro ja sijoittajat ostivat takaisin Punnitse ja säästä -yhtiön marraskuussa 2015. Siro oli myynyt yhtiön vuonna 2012. Vuodelta 2017 odotetaan ketjun mukaan positiivista liiketulosta.

Punnitse ja säästä -ketjuun kuuluu 30 myymälää, joista kaksi kolmesta toimii franchising-periaatteella. Ketju työllistää yhteensä 150 työntekijää.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.