Ensilumen ladun tekeminen aloitetaan puolentoista viikon sisällä Ukonniemessä — Avajaisia vietetään 19. lokakuuta, ensimmäiset leiriläiset saapuvat samana viikonloppuna

Toiveissa on viileät kelit ja yöpakkaset, joka helpottaa ensilumenladun tekemistä. Sadekeli on huonoin mahdollinen vaihtoehto.

Jasmin Ojalainen

Ensilumenladulla hiihdetään reilun kahden viikon kuluttua. Arkistokuva.
Ensilumenladulla hiihdetään reilun kahden viikon kuluttua. Arkistokuva.

Ensilumen latua aletaan tekemään puolen toista viikon sisällä Imatran Ukonniemeen.

Tarkkaa aloituspäivää ei vielä ole selvillä, mutta ladun tekeminen käynnistyy joko ensi viikolla tai heti seuraavan viikon alussa, Imatran kiinteistö- ja aluepalvelu Kipan liikuntapaikkamestari Jani Niittynen kertoo.

— Keliä seurataan koko ajan, ja kaupunki antaa meille lähtömerkin, hän kertoo.

Ensilumen ladun tekemisen mittakaava päätetään vielä tämän viikon aikana. Vaihtoehtoina on tehdä noin kolmen kilometrin pituinen kilpalatu, tai koko viiden kilometrin pituinen matka.

Toiveissa viileää säätä

Liikuntapaikkamestari Jani Niittynen on edelliset kaksi viikkoa selannut Forecan ja Ilmatieteenlaitoksen sääennusteita. Toiveissa olisi päivällä lämpötila lähellä nollaa sekä yöpakkaset, joka olisi ihannetilanne ensilumen ladun tekemiselle.

— Sääennusteita kun on tarkkailtu, niin ne vaihtuvat päivittäin poutakelistä sadekeliin. Vesisade on se kaikkein pahin sää tässä hommassa, hän kertoo.

Ensilumen ladun tekemiseen osallistuu Kipalta yhdeksän työntekijää, ja mukana on omasta kalustosta kuorma-autoja, traktoreita sekä kaivinkoneita urakoitsijalta. Hetkellisesti työapua voi olla enemmänkin.

Ensilumen ladun valmistamisessa menee aikaa viikosta puoleen toista viikkoon, riippuen ladun pituudesta.

Avajaisissa lasten hiihtokisat

Ensilumen ladun avajaisia vietetään kahden viikon päästä lauantaina 19. lokakuuta.

Tuolloin luvassa on lasten hiihtokilpailut sekä Imatran Urheilijoiden järjestämä rasti, jossa pääsee testaamaan ammuntaa eko- ja ruutiaseilla.

Tapahtumassa imatralainen urheilualan yritys Saimaa Sport opastaa hiihtäjiä voiteluun ja välinevalintaan.

Hiihtäminen ensilumen ladulla on avajaispäivänä maksutonta.

Leiriläisiä saapuu Ukonniemeen jo avajaisviikonloppuna

Ensimmäiset leiriläiset ensilumen ladulle saapuvat jo perjantaina 18. lokakuuta, Imatra base campin urheilun ja tapahtumien myyntipäällikkö Jaakko Jäppinen kertoo.

Kyseinen ryhmä on hiihtoseura Etelä-Suomesta, ja leiriläisiä on noin 40.

Heidän lisäksi Imatra base campilla on parhaillaan neuvottelut menossa virolaisen hiihtoseuran kanssa, joka on mahdollisesti tulossa Imatralle leireilemään ensilumen ladun avajaispäivänä.

Juttua päivitetty 3.10.2019 klo 11:38: otsikosta poistettu tarpeeton välilyönti sekä korjattu tieto, että kaivinkoneet ovat urakoitsijan eikä Kipan kalustoa.

Uusimmat uutiset