Taas uusi rottavideo: Tällä kertaa Lappeenrannasta, kuvaajana tälläkin kertaa imatralaisnainen

Rotta viipottaa huoltoaseman pihalla kovaa vauhtia ja pujahtaa kuormalavan alle piiloon. Imatralainen Kristina Mäkäläinen kuvasi ja latasi keskiviikkona päivällä Facebookin Lappeenranta-ryhmän sivuille videon, jossa rotta kimpoilee kovaa vauhtia Simolantien Nesteen pihalla Lappeenrannassa.

— Se oli jalkapohjani kokoinen, ja kengän kokoni on 39—40. Oli kyllä ällöttävä. Mutta paniikkiin en mennyt. Örkkejä näkee, hiiriä sun muita, kun hevosten kanssa on. Rottaa en ole nähnyt ikinä, ja minusta rotat eivät kuulu ruokapaikan läheisyyteen, Mäkäläinen sanoo.

Se oli jalkapohjani kokoinen, ja kengän kokoni on 39—40. Oli kyllä ällöttävä.

Eläintorjunta-ansat on viritetty

Simolantien Nesteen K-kauppias Mikko Korpela näki rottavideon Facebookin Lappeenranta-ryhmästä. Kyseistä rottaa tai muitakaan yksilöitä hän ei ole nähnyt ”livenä”.

— En ole huomannut yhtään rottaa. Minulla on eläintorjunta-ansat siellä pihalla, ja ei tässä voi oikein muutakaan tehdä. En voi mennä tuonne metsään liikkuvaa eläintä jahtaamaan. Ei ole hätää, jos se pyörii tuolla pihalla, eikä sisällä.

Syksyllä rotat hakeutuvat uusille paikoille

Lappeenrannassa ei ole rottaongelmaa. Näin toteaa terveystarkastaja Matti Routakorpi Lappeenrannan seudun ympäristötoimesta.

— Ei niitä ole ollut yhtään sen enempää kuin yleensä. Vuodessa tulee muutama ilmoitus havainnoista kaupunkialueella, ehkä kuusi korkeintaan, Routakorpi sanoo.

— Sehän olisi aika vakavaa, jos edes rottia ei olisi. Monet säikkyy oravia, toiset ilveksiä ja toiset city-kettuja. Välillä mopo karkaa käsistä.

Syksyllä rottia voi näkyä enemmän kuin muulloin. Paniikkiin ei ole syytä, Routakorpi sanoo.

— Satoa korjataan puutarhoista, ja rottien ravinnon saanti on niukempaa. Ne hakeutuvat uusille paikoille. Jos niitä näkyy enemmän, kuvitellaan, että niitä olisi paljonkin.

Rotat viihtyvät yleensä roskisten luona ja pusikoissa. Jäteastioiden kunnosta ja roskakatosten siisteydestä pitää huolehtia.

— Kompostointi pitää järjestää niin, etteivät jyrsijät pääse sinne.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.