Rautateillä suhisee viikonloppuna — Imatralle hurauttavat höyryjuna Ukko-Pekka sekä Pietarin raideyhteyden testijuna

Venäjän rautateiden matkustajajuna saapuu lauantaina Imatrankosken asemalle. Höyryveturi Ukko-Pekka puksuttaa Etelä-Karjalassa koko viikonlopun.

Petteri Hakanpää

Ukko-Pekka höyryää nopeimmillaan 110 kilometrin tuntivauhtia.
Ukko-Pekka höyryää nopeimmillaan 110 kilometrin tuntivauhtia.

Ratakiskot tuovat Imatralle monelaisia vieraita tulevana viikonloppuna. Yksi niistä on höyryveturi Ukko-Pekka, joka saapuu perjantaina Kouvolasta Imatralle.

Lauantaina Ukko-Pekka puksuttaa Imatrankosken ja Immolan väliä, ja sunnuntaina määränpäänä on Simpele ennen paluumatkaa Kouvolaan. Tarkempi aikataulu löytyy täältä.

Lauantaina puolestaan Pietarin ja Imatran välisen raideyhteyden kehittämiskohteita kartoittava Venäjän rautateiden eli RZD:n testijuna hurauttaa Antrean kautta Imatrankosken asemalle kello 10.15.

Matkaa tekevät 46 kutsuvierasta, joista noin puolet ovat suomalaisia.

— Kyydissä ovat kaupunginjohtajat, meidän puheenjohtajistoa, sekä VR:n, Traficomin ja Väyläviraston edustajia, kertoo Imatran kaupungin yhteysjohtaja Tea Laitimo.

Juna matkaa Imatrankosken asemalta takaisin Pietariin kello 16:01.

— Imatrankosken asemalla on varauduttu siihen, että muutamia katsojiakin voi tulla. Paikalla ovat järjestyksenvalvojat. Autolla ei varmaan ihan pääse Lyseon mutkaan, mutta junaa voi tulla ihmettelemään, Laitimo sanoo.

RZD pyrkii avaamaan Imatran ja Pietarin välisen yhteyden matkustajaliikenteelle. Tällä hetkellä Suomen ja Venäjän väliset matkustajajunat kulkevat ainoastaan Lappeenrannan Vainikkalan kautta, sillä Venäjältä tulee Imatralle vain puutavarajunia.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut