Katukanava: Antakaa meidän pitää vuodeosastot Imatralla!

Luimme jälleen lehdestä, että Honkaharjun asema Imatran asukkaiden hoitopisteenä on uhattuna. Että meidän pitäisi oppia ajattelemaan maakunnallisesti eikä tunteiden mukaan.

Ihminen on tunteellinen eläin. Suomalaisista suurin osa saa valita puolison tunteen mukaan ilman, että täytyy ajatella maakunnan tai valtion etua. Samoin yleensä saamme valita asusteemme ja valtaosan toiminnoistamme. Miksi meidän pitäisi luopua tunteista jos ajattelemme vanhenevien lähiomaistemme hoitoa? En haluaisi omien lähiomaisteni joutuvan viettämään aikaansa erossa minusta. Jos puolisolla ei ole ajokorttia, niin hoitopaikka susirajan takana Lappeerannassa estää inhimilliset kontaktit tai ainakin vähentää niitä.

Oma mummuni joutui aikanaan hoitolaitokseen ja me kävimme joka päivä katsomassa, ainakin joku perheenjäsenistä. Itse kävin 2—3 kertaa viikossa. Joka käynti piristi häntä. Eivätkö päättäjät ymmärrä mitä eristäminen läheisistä merkitsee? Mielestäni se on merkki siitä yleiskeskustelusta, jossa vanhukset ovat kulutuserä eivätkä enää ihmisiä.

Antakaa meidän pitää vuodeosastot Imatralla! Sulkekaa keskussairaalan turhat osastot ellei niitä saa oman talon potilaista täytettyä.

Marja Estola

Imatra

Luetuimmat

Kommentoidut