Anna Helminen: Juttelimme perussuomalaisten mahdollisesta hajoamisesta etukäteen

Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen kertoo keskustelleensa Erkki Saarimäen kanssa etukäteen perussuomalaisten mahdollisesta hajoamisesta ja sen vaikutuksesta ryhmä 22:n toimintaan.

— Puhuimme teoriatasolla, että entä jos jotakin käy. Ei ollut faktatietoa, että perussuomalaiset tulee hajoamaan. Se näytti kuitenkin ehkä todennäköiseltä, Anna Helminen kertoo.

Helminen ei usko, että hajoamisella on vaikutusta ryhmä 22:een, eikä näe sen aiheuttavan tarvetta perussuomalaisten tai sinisten luottamuspaikkojen uuteen tarkasteluun.

— Yhteistyö on ollut toimivaa, ja uskon että näillä mennään.

Parhaillaan Helminen on ulkomailla. Hän luki perussuomalaisten hajoamisesta Uutisvuoksen nettisivuilta tiistaiaamuna. Häntä ei informoitu lopullisesta pesäerosta etukäteen.

Miten Helminen kommentoi uuden valtuustoryhmän syntyä Imatralle?

— Onhan näitä uusia valtuustoryhmien syntymisiä aina vuosien varrella nähty. On heidän oma asia hoitaa järjestäytyminen, puheenjohtajuudet ja muut asiat. Se on heidän sisäinen asiansa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.