Eksote kertoi torstaina kahdesta uudesta koronatapauksesta – Varmistuneiden tapausten määrä nousi yhdellä Lappeenrannassa ja Imatralla

Positiiviset näytteet otettiin 10. ja 11. marraskuuta. Lappeenrannan tartuntojen määrä on nyt 68 ja Imatran 16.

Marko Kauko

Koronatestejä tehdään myös lieväoireisille potilaille, Eksote kertoo. Testien tulokset saadaan tällä hetkellä vuorokaudessa tai kahdessa. Kuvituskuva.
Koronatestejä tehdään myös lieväoireisille potilaille, Eksote kertoo. Testien tulokset saadaan tällä hetkellä vuorokaudessa tai kahdessa. Kuvituskuva.

Etelä-Karjalassa on varmistettu kaksi uutta koronavirustartuntaa.

Tapauksia on nyt yhteensä 104, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) torstaina päivitetystä tilannekuvasta selviää.

Positiivisiksi osoittautuneet koronanäytteet on otettu 10. ja 11. marraskuuta, Eksoten taulukossa lukee.

Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi, että Etelä-Karjalan koronavirustapausten määrä on 104. Koronakartan mukaan Lappeenrannan ja Imatran koronatartuntojen määrä nousi yhdellä. Lappeenrannan luku on nyt 68 ja Imatran 16.

Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmä kokoontuu torstaina

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä kokoontuu tänään torstaina. Viime viikolla ryhmä totesi, että maakunnan koronavirusepidemia on perustasolla.

Koronaviruksen leviämistä voi ehkäistä pitämällä turvavälejä, pesemällä käsiä huolellisesti ja riittävän usein tai käyttämällä käsihuuhdetta. Kasvomaskia pitäisi käyttää, kun ei voi pitää riittävää etäisyyttä muihin. Sellaisia tilanteita on esimerkiksi kaupoissa, kauppakeskuksissa, joukkoliikenteessä, yleisötilaisuuksissa sekä harrastuksissa.

Koko maassa liki 200 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu 197 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 2 976 tartuntaa, mikä on 354 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Silloin raportoitiin 2 622 koronatartuntaa.

Viikossa tartuntoja on kuitenkin ollut vähemmän kuin edeltävällä viikolla. Viimeisten seitsemän päivän aikana on raportoitu 1 423 tartuntaa, kun edeltävänä seitsemänä päivänä tartuntoja vahvistettiin 130 enemmän eli 1 553.

Yhteensä tartuntoja on keväästä lähtien raportoitu 18 542.

Päivitetty 12.11. kello 12.30: Lisätty THL:n luvut.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut