Autokorjaamoyrittäjä Juhani Stén myy Ruokolahdella toimivaa korjaamoaan – Pitkäaikainen yrittäjä haluaa siirtyä eläkepäivien viettoon

Mikäli yritykselle ei löydy ostajaa tietyn ajan puitteissa, tulee Juhani Stén ajamaan yrityksen toiminnan alas. Sitä ei raaskisi tehdä, kun menee niin hyvin, sanoo 36 vuotta yrittäjänä toiminut Stén.

Santeri Tynkkynen

Töitä autokorjaamolla on riittänyt myös koronakeväänä. Juhani Stén työllistää tällä hetkellä itsensä lisäksi yhden työntekijän.
Töitä autokorjaamolla on riittänyt myös koronakeväänä. Juhani Stén työllistää tällä hetkellä itsensä lisäksi yhden työntekijän.

Ruokolahdella toimiva Autokorjaamo J.Stén on listattu myyntiin yrityspörssi -nettisivustolle.

Korjaamoyrittäjä Juhani Stén, 63, kertoo syyksi sen, että hän haluaa hiljalleen siirtyä eläkepäivien viettoon. Yritys on ollut myynnissä pari viikkoa, toistaiseksi tarjouksia ei ole vielä tullut.

– Myynti ei ole nopeaa. Pitäisi olla kiinnostuneita ostajia, mutta niitä ei paljon ole, hän kertoo.

Yrityksen myymisen kanssa Sténillä ei ole varsinaista takarajaa olemassa, ja hän voi toistaiseksi jatkaa itse yrityksen pyörittämistä.

– Ajattelin olla ajoissa liikenteessä myynti-ilmoituksen kanssa, ettei jää viime tippaan.

Juhani Stén on ollut autokorjaamon yrittäjänä 36 vuotta. Töitä korjaamolla on riittänyt myös koronakeväänä. Stén työllistää tällä hetkellä itsensä lisäksi yhden työntekijän.

– Homma pyörii mukavasti ja töitä on ollut jopa enemmän kuin edellisinä keväinä. Korona ei ole haitannut tätä alaa, pyörien pitää kuitenkin pyöriä, hän kertoo.

Yritystä ei raaskisi ajaa alas

AD-ketjuun kuuluva korjaamo toimii omassa hallikiinteistössä Ruokolahden keskustaajamassa. Tila koostuu noin 260 neliön korjaamohallista sekä yläkerran toimisto- ja sosiaalitiloista.

Stén myy yrityksen ensisijaisesti liiketoimintakauppana, johon kuuluvat hallikiinteistön vuokrasopimus, asiakkuussopimukset sekä korjaamon liiketoiminta koneineen ja kalustoineen.

Sténin mukaan mahdollisen ostajan kanssa voidaan myös neuvotella kauppakokonaisuudesta, mihin sisältyy myös hallikiinteistö.

Mikäli yritykselle ei löydy ostajaa tietyn ajan puitteissa, tulee Stén ajamaan yrityksen toiminnan alas.

– Ei sitä raaskisi tehdä, kun menee niin hyvin ja joku voisi ihan hyvin tässä jatkaa yrittäjänä, hän sanoo.